ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ποιοι είναι οι δέκα πλουσιότεροι Ευρωπαίοι

Ποιοι είναι οι δέκα πλουσιότεροι Ευρωπαίοι Facebook Twitter
8

Η Boston Consulting Group δημοσίευσε μια λίστα με τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους της Ευρώπης. Η μεγάλη διαφορά με την αντίστοιχη λίστα των ΗΠΑ είναι ότι στην Ευρώπη απουσιάζουν οι μεγιστάνες της τεχνολογίας και του πετρελαίου.

1. Amancio Ortega, Zara, Ισπανία 62 δισ. δολ.

2. Liliane Bettencourt, L'Oreal, Γαλλία, 37 δισ. δολ.

3. Stefan Persson, H&M, Σουηδία, 32 δισ. δολ.

4. Michele Ferrero, Ferrero, Iταλία, 27 δισ. δολ.

5. Dieter Schwarz, Lidl, Γερμανία, 21,1 δισ. δολ.

6. Αlisher Usmanov, Metalloinvest, Ρωσία, 19 δισ. δολ.

7. John Fredriksen, Frontline, M. Βρετανία, 15 δισ. δολ.

8. Gerald Cavendish Grosvenor, M. Bρετανία, κτηματαγορά, 13 δισ. δολ.

9. Pallonji Mistry, κατασκευές, Ιρλανδία, 15 δισ.

10. Rinat Akhmetov, SCM Holdings, Ουκρανία, 12,4 δισ. δολ.


 

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
8. Gerald Cavendish Grosvenor, M. Bρετανία, κτηματαγορά, 13 δισ. δολ. Ο Gerald τo λοιπόν είναι πιο γνωστός ως Δούκας του Westminster. Την ακίνητη περιουσία που τον κατατάσει όγδοο την κληρονόμησε (κατά το μεγαλύτερο μέρος). Όπου γυρίσει το μάτι στο West End, Soho, Piccadilly, Mayfair, Bloomsbury, Fitzrovia, Camden, etc., 'Grovesnor Estates' θα δει. Και που να πάμε και πιο έξω από το κέντρο. Με την αξία του και την εργατικότητα του ο Δούκας.Ο άλλος Βρετανός δεν είναι Βρετανός, αλλά Νορβηγός την καταγωγή Κύπριος εφοπλιστής που ζει στο UK, ο οποίος απέκτησε τα πρώτα δισεκατομμυριάκια του από τα πάρε-δώσε με τους μουλάδες του Ιράν, παίρνοντας μεγάλο ρίσκο. Κάπως έτσι δεν ξεκίνησαν και οι διάφοροι Ωνάσηδες (αγαπημένη αφήγηση όσων συναρπάζονται με την ιδέα του romantic capitalism, γεμάτου με φιγούρες όπως το φτωχόπαιδο που γίνεται παμπόνηρος πειρατής και καταφέρνει να 'ξεγελάσει' την νομενκλατούρα -μόνο και μόνο για την αναπαράγει)?
Καλά οι έλληνες δεν είναι ακριβώς επιχειρηματίες.Ποτέ δεν έκαναν κάτι με την παραμικρή εξωστρέφια.Απομιζούν το κράτος και τους έλληνες ελέγχοντας το σύστημα με κανάλια-τράπεζες-κατασκευαστικές.