Λιου: Η 5η Ιουνίου ίσως να μην είναι η τελική προθεσμία για Ελλάδα

Λιου: Η 5η Ιουνίου ίσως να μην είναι η τελική προθεσμία για Ελλάδα Facebook Twitter
2

Η τελική προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών ίσως είναι μετά την 5η Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που η Αθήνα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Υπάρχει πιθανότητα η 5η Ιουνίου να μην είναι η πραγματική τελική προθεσμία, ίσως είναι μια μεταγενέστερη ημερομηνία τον Ιούνιο», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των G7. Ανέφερε ότι συζητείται η πιθανότητα ομαδοποιηθούν οι δόσεις προς το ΔΝΤ, που λήγουν τον Ιούνιο, και να καταβληθούν σε μία δόση προς το τέλος του μήνα.

Ακόμα, ο Αμερικανός υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τόνισε ότι «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» στις συνομιλίες με την Ελλάδα «πρέπει να μετακινηθούν» από τις θέσεις τους, για να αποφευχθεί μια «κρίση». Πρόσθεσε πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της χρειάζεται να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια ευρεία συμφωνία για την επίλυση της κρίσης του χρέους και μπορούν αργότερα να επεξεργασθούν μερικές από τις λεπτομέρειες.

«Από τη στιγμή που θα καταλήξεις σε μια γενική συμφωνία, εξακολουθείς να έχεις μπροστά σου πολλή δουλειά. Έτσι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των μερών να καταλήξουν σε μια συνεννόηση σε γενικό επίπέδο και να αφήσουν κάποιο χρόνο για να επεξεργασθούν ορισμένες λεπτομέρειες πριν από την οποιαδήποτε νέα προθεσμία», δήλωσε. «Πιστεύω πως το να περιμένεις μέχρι την ημέρα ή την προηγουμένη μιας οποιασδήποτε προθεσμίας είναι ένας τρόπος για να φλερτάρεις με το ατύχημα», πρόσθεσε.

Επίσης, υπογράμμισε πως θέλει να δει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα στην παρατεταμένη κρίση. «Πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών», όμως ταυτόχρονα «πολύ δύσκολες αποφάσεις» πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, είπε, απευθύνοντας έκκληση να επιλυθεί το πρόβλημα «προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αρχιζουν τα οργανα και ολοι περπαταμε γυρω απο το τραπεζι. Οταν σταματησει η μουσικη καθομαστε γρηγορα κατω και οποιος προλαβει γιατι ο ενας περισσευει. Τωρα ηρθε ο Αμερικανος να μας πει ξαναβαλτε μπρος την μουσικη! Εμεις το'χουμε ξαναπαιξει λεμε και μας απαντα "Μα η καρεκλες εχουν μετακινηθει".