ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σαφάρι της οικονομικής αστυνομίας σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ και ιατρεία

Σαφάρι της οικονομικής αστυνομίας σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ και ιατρεία Facebook Twitter
4


Εφόδους στις «πιάτσες» διασκέδασης στην Αττική και σε ιατρεία, πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων, αναφορικά με την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.


Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε εννέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Χαλάνδρι, τη Νέα Ερυθραία και το Γαλάτσι, σε έξι από τα οποία διαπιστώθηκαν - κατά περίπτωση - παραβάσεις που αφορούν την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και τη μη έκδοση αποδείξεων, καθώς και σε πέντε ιατρεία στην Αθήνα και το Νέο Ψυχικό.


Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρία εστιατόρια στο Χαλάνδρι, τα οποία απασχολούσαν συνολικά εννέα εργαζόμενους ανασφάλιστους και τα δύο από αυτά δεν είχαν εκδώσει όλες τις αποδείξεις, ενώ σε ένα καφέ μπαρ στη Νέα Ερυθραία βρέθηκαν 25 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επιδείχτηκαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.


'Άλλοι τρεις ανασφάλιστοι αργαζόμενοι βρέθηκαν σε δεύτερο καφέ μπαρ στη Νέα Ερυθραία και μία ακόμα εργαζόμενη σε καφετέρια στο Γαλάτσι.


Τέλος, σε ιατρείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση μίας απόδειξης παροχής υπηρεσιών.


Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να καταγγέλλουν παρανομίες και οικονομικές ή ασφαλιστικές ατασθαλίες.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ