Έλληνες μαθητές τιμήθηκαν για πρώτη φορά με το διεθνές βραβείο "Νταϊάνα" για δράσεις κατά του bullying

Έλληνες μαθητές τιμήθηκαν για πρώτη φορά με το διεθνές βραβείο "Νταϊάνα" για δράσεις κατά του bullying Facebook Twitter
0

Tριάντα μαθητές από το Ρέθυμνο, μέλη της Ομάδας Εθελοντών Anti - Bullying τιμήθηκαν χθες, στη βρετανική πρεσβεία, με το διεθνές βραβείο «Νταιάνα», που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε ελληνική ομάδα και έχει σκοπό «να αναγνωρίζει και να τιμά δράσεις νέων που αλλάζουν την κοινωνία προς το καλύτερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική πρεσβεία.


«Είναι η πρώτη φορά που αυτή η μεγάλη διεθνής διάκριση πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο. Συγχαίρω θερμά όλους τους μαθητές για τα επιτεύγματά τους», δήλωσε κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ, προσθέτοντας, ότι «αυτοί οι 30 μαθητές κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό ζήτημα του εκφοβισμού και της βίας στην τοπική τους κοινωνία. Με μία σειρά από δράσεις, απέδειξαν ότι το να πάρουμε θέση κατά του εκφοβισμού και της βίας είναι σημαντικό και δυνατό».

Έλληνες μαθητές τιμήθηκαν για πρώτη φορά με το διεθνές βραβείο "Νταϊάνα" για δράσεις κατά του bullying Facebook Twitter


Το βραβείο απένειμε σε ειδική εκδήλωση χθες στην πρεσβευτική κατοικία, ο κ. Κίτμερ. Παρών στην τελετή βράβευσης ήταν ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος έχει σταθεί διαχρονικά αρωγός στη δράση των μαθητών.

«Είναι ένας έπαινος που θα τα συνοδεύσει σε όλη τους τη ζωή ως δικαίωση μιας ανθρωποκεντρικής, συλλογικής δράσης που δείχνει την αγάπη τους για τον άνθρωπο, τη διαφορετικότητα και τις σύγχρονες αξίες του πολιτισμού μας», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γεώργιος Μαρινάκης.

Μετά την απονομή των βραβείων στους μαθητές, ο Φρεντ Φιταμ από τα κέντρα γλωσσών Featham είπε: «Η Ομάδα Εθελοντών μας είναι μία δεμένη παρέα, που μέσα σε 2 χρόνια κατάφερε να αποσπάσει από μία ξένη χώρα αυτό το τόσο σημαντικό βραβείο που φέρει το βαρύ όνομα της Πριγκίπισσας Νταιάνα. Πρόκειται για μία ξεχωριστή τιμή τόσο για τα σχολεία μας, που φέτος γιορτάζουν 40 χρόνια, όσο και για την πόλη και τη χώρα μας».

Έλληνες μαθητές τιμήθηκαν για πρώτη φορά με το διεθνές βραβείο "Νταϊάνα" για δράσεις κατά του bullying Facebook Twitter


Το διεθνές βραβείο «Νταιάνα», αποτελεί αναγνώριση της κοινωνικής δράσης και έχει στόχο να αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα και για άλλους. Απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, όπως τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Anti - Bullying των κέντρων Αγγλικών "Ασημένια Φίταμ", που διαθέτουν την αυτοπεποίθηση και το θάρρος να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους και να προσφέρουν εθελοντικά για να βελτιώσουν τις ζωές των άλλων στα σχολεία και στις κοινότητές τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM