Έλληνες μαθητές από τη Θεσσαλονίκη ήρθαν πρώτοι στον παγκόσμιο διαγωνισμό "F1 in Schools 2016"

Έλληνες μαθητές από τη Θεσσαλονίκη ήρθαν πρώτοι στον παγκόσμιο διαγωνισμό "F1 in Schools 2016" Facebook Twitter
2

Στο πιο ψηλό βάθρο, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού, κατασκευής και αγώνα ταχύτητας μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1 "F1 in Schools 2016", ανέβηκαν τα παιδιά της μαθητικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη "Infinite Racing", των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Όταν στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές για το 2016 στο Όστιν του Τέξας, οι μαθητές λυκείου όχι μόνο είδαν να γίνεται πραγματικότητα το όνειρό τους αλλά έγιναν και αποδέκτες μίας μεγάλης ευκαιρίας, αφού δύο πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου τους προσφέρουν υποτροφίες.

"Για την πρώτη θέση, ο καθένας μας κέρδισε μία υποτροφία στο UCL και στο CITY UNIVERSITY of London. Είναι τα δίδακτρα για 3 χρόνια", λέει ο Χάρης μαθητής της Γ΄Λυκείου, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο μάθημα του όλου εγχειρήματος είναι τελικά ότι όποιος δουλέψει με επιμονή και μεθοδικότητα θα ανταμειφθεί. "Βέβαια πρέπει να προσκομίσεις το βιογραφικό και να έχεις και κάποιους βαθμούς. Είναι ένα ευχάριστο γεγονός που με έκανε να σκεφτώ ότι όσο πιο σκληρά δουλέψεις τόσο καλύτερα θα ανταμειφθείς. Άσχετα από τις υποτροφίες εγώ θα συνεχίσω κανονικά το διάβασμα" προσθέτει. 

Τα μέλη της ομάδας, οι μαθητές και μαθήτριες λυκείου Κυριάκος Θεοφανίδης, Χαράλαμπος Κάλφας, Βασιλεία Νιαβή, Στυλιανός Μαυρομάτης κι Αγγελική Σαμαρά, με υπεύθυνο καθηγητή τον Ιωάννη Νταουντάκη, μίλησαν στο Πρακτορείο 104,9 fm για την ευκαιρία που τους δόθηκε, η οποία, όπως λένε, άλλαξε τις ζωές τους και τους βοήθησε να εξελιχθούν. "Ήταν ένα μάθημα ζωής, κερδίσαμε εμπειρίες πολύ σημαντικές. Όλα αυτά μας δίνουν και ένα καλό βιογραφικό και μας βοηθούν να κατακτήσουμε τους στόχους μας" συμπληρώνει ο Στέλιος.

"Με ομαδική δουλειά και επιμονή μπορείς να κατακτήσεις τα όνειρά σου. Κάθε τι που κερδίζεις είναι κίνητρο για την επόμενη προσπάθεια" σχολίασε από την πλευρά της η Αγγελική. 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM