ΕΔΕ για το χάος στη Θεσσαλονίκη - Δήλωση «βόμβα» από Μπουτάρη: Aν φταίω θα παραιτηθώ

ΕΔΕ για το χάος στη Θεσσαλονίκη - Δήλωση «βόμβα» από Μπουτάρη: Aν φταίω θα παραιτηθώ Facebook Twitter
(ΑΠΕ/ΜΠΕ)
5

Έκτακτη σύσκεψη με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να εξεταστούν τυχόν λάθη και παραλείψεις, συγκάλεσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τη συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων, εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης με δηλώσεις του υποστήριξε πως θα προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι δεν λειτούργησαν οι αλατιέρες τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

«Η ευθύνη είναι απόλυτα του δημάρχου για ό,τι κακό συνέβη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπουτάρης. Όσον αφορά την ΕΔΕ πρόσθεσε πως «θα προχωρήσουμε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να δούμε τι δεν πήγε καλά στην ιστορία της πολιτικής προστασίας».

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς, Πέτρος Λεκάκης, Σπύρος Πέγκας, Γιούλη Ρανέλλα, Καλυψώ Γούλα, Έλλη Χρυσίδου, Νίκος Φωτίου και Λίνα Λιάκου, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος για τον τομέα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

Όπως ειπώθηκε από αντιδημάρχους, το βάρος θα πρέπει να πέσει πλέον στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα αφού υποχωρήσει το κύμα του χιονιά και αποκατασταθούν άμεσα οι όποιες ζημιές παρατηρηθούν.

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον realfm 97,8 δήλωσε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των οχημάτων καθαριότητας, καθώς από τις απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσε ακόμα και το αλάτι με το οποίο καταβρέχονται οι δρόμοι για να μείνουν ανοιχτοί.

Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εσωτερικό έλεγχο προκειμένου να διερευνήσει «που έχουμε, που είναι λάθος –αν είναι λάθος- οι όποιες διαδικασίες έχουμε» και διευκρίνισε ότι άλλο πράγμα είναι ο εσωτερικός έλεγχος και άλλο η ΕΔΕ. «Ο εσωτερικός έλεγχος αρχίζει από την κορυφή και φτάνει έως τον τελευταίο εργάτη του δήμου. Την ευθύνη την έχω αναλάβει. Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος. Είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Βεβαίως σκέφτομαι να παραιτηθώ, αν προκύψει ότι έχω ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε«Θα πάω σπίτι μου και θα περνάω καλύτερα».

Με πληροφορίες από real.gr/ praktoreio-macedonia.gr

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η Θεσσαλονίκη μποτιλιάρεται και από την απλή επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και από τα απλά κλεισίματα δρόμων λόγω πορείας διαφόρων.Δεν είμαι φίλος του Μπουτάρη αλλά την πόλη τουριστικά την έχει ανεβάσει πολύ. Και αυτά που γράφονται ότι οι Ισραηλινοί τουρίστες δεν ξαναπατανε είναι ψέματα. Απλά δεν έρχονται τον χειμώνα.
Δεν την έχει ανεβάσει ο Μπουτάρης, αλλά 1. οι διεθνείς συγκυρίες που εχουν κλείσει ένα σωρό χώρες και οι δημοσιογράφοι τουρισμού ψάχνουν εναγωνίως για νεους προορισμούς. Απόδειξη τα άρθρα του Lonely Planet και των NY Times, που ουδεμία σχέση με τον Μπουτάρη έχουν.2. Η έναρξη καινούργιων γραμμών με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, που είδαν την προοπτική αυτή της Θεσσαλονίκης. Η παράταξη του Μπουτάρη - και όχι ο ίδιος - το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και το παρουσιάζει σαν δική της επιτυχία.Όσον αφορά τους Ισραηλινούς τώρα, δες τις έρευνες και θα καταλάβεις. Η θεαματική πτώση άρχισε το 2012, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ανάληψη των δημαρχιακών καθηκόντων από τον Μπουτάρη. Αρχικά η Θεσσαλονίκη προβλήθηκε στο Ισραήλ, σαν η Βαρκελώνη των Βαλκανίων, και όταν άρχισαν οι Ισραηλινοί να φτάνουν ομαδικώς διαπίστωσαν ότι η πόλη δεν είχε καμία σχέση με τη Βαρκελώνη. Η πλειοψηφία δήλωνε ότι δεν θα ξανάρθει με κύριες αιτίες τα σκουπίδια, τα γκράφιτι, την αναρχία και το κυκλοφορικό κομφούζιο. Και φυσικά την σχεδόν παντελή απουσία εβραϊκών μνημείων που τόσο διαφημίστηκαν ενώ ήταν ελάχιστα. Η κατρακύλα συνεχίστηκε, οι Ισραηλινοί έφταναν στην πόλη αλλά δεν έμεναν και συνέχιζαν για πιο όμορφα μέρη όπως το Πήλιο και το Ζαγόρι.Σήμερα αρχίζει μια μικρή επανάκαμψη, όχι γιατί η πόλη καλυτέρεψε, αλλά γιατί έκλεισε η πάμφθηνη Τουρκία.
Η παράταξη του Μπουτάρη έφτιαξε μια χρυσή φούσκα, που εντυπωσιάζει τους υπόλοιπους έλληνες. Έλα όμως που παραμένει φούσκα και είναι έτοιμη να σκάσει...Εντυπωσιάζονται οι νεοέλληνες με φανταχτερά στα μάτια τους events, που σε άλλες πόλεις μοιάζουν εξωγήινα: Πράιντ, γυμνές ποδηλατοδρομίες, διπλωματία πόλεων, προσκλήσεις δημοσιογράφων, δωρεάν ποδήλατα, απασχόληση ΑΜΕΑ στο δημαρχείο.Από την άλλη υπάρχουν αντιδήμαρχοι που είναι όλη την ώρα στο εξωτερικό ξοδεύοντας τα χρήματα του κόσμου, σκάνδαλα στον πολιτισμό, τομείς που δεν λειτουργούν καθόλου, η απασχόληση των ΑΜΕΑ είναι σε λάθος πόστα (στην υποδοχή του δημαρχείου, η ΑΜΕΑ υπάλληλος φλυαρεί στο κινητό της όλη την ώρα και τη δουλειά της την διεκπεραιώνει ο παραδίπλα σεκιουριτάς, γιατί ποιός ανάλγητος θα τολμήσει να ελέγξει μια καημένη ΑΜΕΑ!Και όλα αυτά τα θεαματικά, βασισμένα σε μια πόλη που υπολειτουργεί, με σκουπίδια (πλην των κεντρικών αρτηριών), με άναρχη στάθμευση, με κλίκες μέσα στο δημαρχείο, που δρουν για το δικό τους συμφέρον έχοντας γραμμένο κανονικά τον Μπουτάρη.Θα μου πεις οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι? όχι δεν ήταν, αλλά ο Μπουτάρης ψηφίστηκε για να φέρει κάτι φρέσκο στην πόλη. Και το έφερε μόνο που είναι φρέσκο στην επιφάνεια. Ο Δήμος περηφανεύεται ότι έφερε χιλιάδες τουρίστες και από κάτω οι ιθαγενείς κάθονται χάσκουν με ανοιχτό το στόμα. Δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει ότι η αύξηση οφείλεται στις Τούρκικες αερογραμμές και στη Ράιαν που έβαλαν τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Πακτωλοί χρηματων ξοδεύονται για να φέρουν τουρίστες από το Ισραήλ για παράδειγμα, και έρχονται οι άνθρωποι και βλέπουν το σκουπιδαριό και δεν ξαναπατάνε. Η διπλωματία πόλεων έχει αποτύχει οικτρά, όπως και άλλες ενέργειες του Δήμου. Το τελευταίο γεγονός με τα χιόνια απέδειξε ότι ο Δ.Θ. είναι ένας αποτυχημένος δήμος πασπαλισμένος με μπόλικη χρυσόσκονη.