Χιόνια μέχρι και το Πάσχα στα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας

Χιόνια μέχρι και το Πάσχα στα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας Facebook Twitter
0

Παρά την επίσημη έναρξη της άνοιξης σήμερα, στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας το χιόνι εξακολουθεί να είναι πυκνό. Τα κέντρα της Β. Ελλάδας προσφέρονται για «ανοιξιάτικο σκι», ενώ οι υπεύθυνοι εκτιμούν πως αναμένεται να έχουν επάρκεια χιονιού μέχρι και το Πάσχα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε ότι «τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχουν επάρκεια χιονιού και είναι σε πλήρη λειτουργία. Περνάμε τώρα μια δύσκολη εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, όμως τα χιονοδρομικά είναι σε υψηλό υψόμετρο κι έτσι διατηρείται το χιόνι που έπεσε στις αρχές του μήνα. Η επάρκεια του χιονιού θα είναι μέχρι το Πάσχα, ενώ το Καϊμακτσαλάν σίγουρα θα πάει και πιο μετά». 

Ο κ. Λεφούσης προσθέτει πως «ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος ήταν καλοί μήνες. Δεν παραπονιόμαστε, έχουμε περάσει και χειρότερες χρονιές».

Όπως ανέφερε, αυτή είναι η περίοδος για το λεγόμενο «ανοιξιάτικο σκι». Εξηγεί πως «σε ποιότητα είναι το καλύτερο για τον χιονοδρόμο. Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί το προσόν που έχει με τις υψηλές θερμοκρασίες, την ηλιοφάνεια και τα υπέροχα τοπία για να κάνει ο κόσμος σκι».

Σημειώνεται πως στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, ιδιαίτερα αυτά της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι το Καϊμακτσαλάν, τα Τρία – Πέντε Πηγάδια, το Σέλι και η Βασιλίτσα, το ύψος του φρέσκου χιονιού αγγίζει τα 60 εκατοστά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ