Θεσσαλονίκη: Διοργανώνεται το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Θεσσαλονίκη: Διοργανώνεται το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Facebook Twitter
0

        

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - HELEXPO από τις 11 έως τις 14 Μαΐου.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η αύξηση της ανακύκλωσης, καθώς και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων "στόχοι του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η άμεση αύξηση της ανακύκλωσης από 14% που είναι σήμερα, στο 25% και η προσέγγιση το 50%, έως το τέλος της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία την παρέλαβε στο 3%".

Το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης αναμένεται να αναπτυχθεί παράλληλα με τη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και την Ανθοέκθεση της ΔΕΘ, με συνδιοργανωτές την Ανατολική ΑΕ και ΕΥΑΘ, ενώ τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Σε όλη τη διάρκεια του τετραήμερου σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 8, ημερίδες για την ενημέρωση του κοινού, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις μαθητών με σκοπό τη συμμετοχή στα διαδραστικά εργαστήρια και ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών ανακύκλωσης οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM