Βανδάλισαν την πρόσοψη του θεάτρου Αυλαία στη Θεσσαλονίκη

Βανδάλισαν την πρόσοψη του θεάτρου Αυλαία στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
11

Άγνωστοι βανδάλισαν την πρόσοψη του θεάτρου Αυλαία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία υπήρχε πινακίδα της παράστασης «Εκκλησιάζοντες» που φιλοξενείται στο χώρο.

Οι άγνωστοι έβαψαν με σπρέι την αφίσα και τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.

Η αφίσα, με τους ηθοποιούς να εμφανίζονται με φωτοστέφανο αγίου και έντονα μακιγιαρισμένοι, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε συντηρητικούς κύκλους, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Βανδάλισαν την πρόσοψη του θεάτρου Αυλαία στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του θεάτρου στο thestival.gr:

'«Η παράσταση καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της σημερινής πραγματικότητας και περιπτώσεις ανθρώπων που εκμεταλλεύονται ανθρώπους και καταστάσεις στο όνομα της θρησκευτικής πίστης προς ίδιον όφελος. Όλα αυτά τα κάνουν όμως άνθρωποι, όπως άνθρωποι είναι και αυτοί που έβαψαν με σπρέι την πινακίδα.Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για το γεγονός και να ενημερώσουμε πως η πινακίδα δεν θα αντικατασταθεί και θα παραμείνει εκεί για όσο καιρό θα παίζεται η παράσταση, σε αυτή την κατάσταση για να γνωρίζουν όλοι πως κάποιοι δεν αντέχουν να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Αλλά ο καθρέφτης θα μένει εκεί».

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μια οι τέρμα χριστιανοί με τα σπρέι και μια τα 16χρονα που παίρνουν τα σπρέι και ταγκάρουν όλη την πόλη με τις ασχήμιες τους, καλύπτοντας όμορφα κτίρια. Ασχήμια καί στις 2 περιπτώσεις.
@giorgos1234Η "αντίδραση" θα μπορούσε να προέρχεται από "φωτεινούς νόες", που θα κατέστρεφαν ακόμη και αφίσα των ...εκκλησιαζουσών του Αριστοφάνους. Ήτοι, μαύρο σκοτάδι, πισοσκοταδο, μαύρο σκοτάδι, πίσσα.
Ενώ εσείς οι οπαδοί του διαφωτισμού, βάζετε μπόμπες σε λατρευτικούς χώρους. Βασικά σε χριστιανικούς, γιατί οι άλλες θρησκείες είναι φορείς των ιδεών του διαφωτισμού.
Και τί θα κάνετε γι αυτό λοιπόν;Θα αντιδράσετε με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν και αυτοί;;;;Δείξτε ανωτερότητα...Διαφορετικά δεν διαφέρετε σε τίποτε από αυτούς που κατακρίνετε...
Προφανώς το πιο σωστό είναι να μην γίνει τίποτα από καμία από τις 2 πλευρές. Αλλά μην γελιόμαστε. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια ολομέτωπη επίθεση προς την Εκκλησία ακόμη και προς την πίστη αυτή καθαυτή.
Αρε Ιουλιανε, δε προλαβες να καθαρισεις τη κοπρο του Αυγεια,σε φαγανε πισωπλατα.Λεω να το κανω τατουαζ εκεινο το «Ανέγνων, έγνων, κατέγνων».Μου ταιριαζει.
ειναι οι γνωστοι χριστιανοταλιμπαν τραμπουκοι που καινε βιβλια, διακοπτουν θεατρικες παραστασεις και σπανε τζαμαρια ταβερνας στην Ξανθη για να μην φανε εκει οι αθεοι κρεας...