Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση φορέων της Χίου κατά της εγκατάστασης hot spot

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση φορέων της Χίου κατά της εγκατάστασης hot spot Facebook Twitter
0

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση των 110 τοπικών φορέων (Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, εταιρίες, επιχειρηματίες, κ.λπ.) και κάτοικων της Χίου που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση που προβλέπει την εγκατάσταση hot spot στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή Χαλκείου του νησιού.

 

Οι φορείς της Χίου ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση για τη «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο».

 

Συγκεκριμένα, το Δ' Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος Δημοσθένης Πετρούλιας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος) με την υπ΄αριθμ. 1170/2017 απόφαση απέρριψε τόσο την αίτηση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Χίου, όσο και των άλλων τοπικών φορέων και κατοίκων, για τυπικούς λόγους, όπως είναι η μη νομιμοποίηση της αίτησής τους, κ.λπ.

 

Ειδικότερα, ως προς τον εν λόγω σύλλογο οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν έκαναν δεκτή την αίτησή του, καθώς δεν του παρέχεται η δυνατότητα να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ. Για τους υπόλοιπους φορείς και κατοίκους η αίτηση απορρίφθηκε καθώς ορισμένοι δεν προσκόμισαν αποδείξεις που να αποδεικνύουν το έννομο συμφέρον τους να καταθέσουν αίτηση στο ΣτΕ, ενώ άλλοι κατέθεσαν εκπρόθεσμα, δηλαδή μετά την προθεσμία νομιμοποίησης που υπήρχε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM