Συναγερμός για 15χρονη από την Κατερίνη που φαίνεται να είναι το πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας » στην Ελλάδα

Συναγερμός για 15χρονη από την Κατερίνη που φαίνεται να είναι το πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας » στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτογραφία από τους αυτοτραυματισμούς της 15χρονης (Πηγή φωτό: protothema.gr)
4

Έρευνα για τον τραυματισμό 15χρονης από την Κατερίνη διεξάγει η Αστυνομία, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αποτελεί και το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς και, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτοχειρία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα της 15χρονης κατήγγειλε στις 7 Μαΐου στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ότι η κόρη της συνομίλησε με άγνωστους στο Facebook στις 1 και στις 3 του ίδιου μήνα. Μετά από παρότρυνσή τους, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η 15χρονη πήρε δύο χάπια και προκάλεσε αμυχές στους μηρούς της. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μαθήτρια που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της. Η νεαρή μαθήτρια φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω Facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών. Το κορίτσι αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε είπε τα πάντα στους γονείς της, που στη συνέχεια τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.

Η Ασφάλεια Κατερίνης ερευνά αν πράγματι ο τραυματισμός της έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι και ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε και της έδινε οδηγίες.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ