Κρήτη: Συνελήφθη 25χρονος για τηλεφωνικές απάτες με "συγγενείς που έχουν πρόβλημα"

Κρήτη: Συνελήφθη 25χρονος για τηλεφωνικές απάτες με "συγγενείς που έχουν πρόβλημα" Facebook Twitter
0

Ένας 25χρονος από τη Βουλγαρία συνελήφθη για απόπειρα απάτης σε βάρος 65χρονης, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, ενώ εξιχνιάσθηκαν ακόμη μια περίπτωση απάτης και άλλες απόπειρες.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, ο συλληφθείς, μαζί με ακόμη δύο άτομα, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι της Πέμπτης μια άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 65χρονη και προσποιούμενη την αστυνομικό, απαίτησε να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να διευθετήσει προσωπική υπόθεση συγγενικού της προσώπου.

 

Η 65χρονη κατήγγειλε το γεγονός στην ΕΛΑΣ και οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός την ώρα που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό από την 65χρονη.

 

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση που διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μοιρών, προέκυψε ότι ο 25χρονος, με ακόμα δύο άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς, την ίδια ημέρα νωρίτερα, να αποσπάσουν χρήματα από 56χρονη ημεδαπή.

 

Ακόμη, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.04.2017 έως και την 07.04.2017 είχαν προβεί στην διάπραξη ακόμη μιας υπόθεσης απάτης σε βάρος 79χρονης, αποσπώντας χρηματικό ποσό 350 ευρώ, ενώ σε δυο ακόμα περιπτώσεις, προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα, που υπερέβαιναν τις 70.000 ευρώ.

 

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, για να διακριβωθεί η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ