Πρώτη η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Πρώτη η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
9

Στις κάλπες προσήλθαν οι φοιτητές χθες με νικητή όμως για ακόμη μία φορά την αποχή. Οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, ωστόσο η συμμετοχή φαίνεται, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, να είναι κάτω από 50%.

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που εξέδωσαν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας(ΠΚΣ), ενώ τρίτη η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή κίνηση (ΕΑΑΚ).

Μέχρι χθες το βράδυ, τα αποτελέσματα έδειχναν ότι η ΔΑΠ ήταν μπροστά με ποσοστό 45,97% , έναντι 16,94% της ΠΚΣ, 16,14% των ΕΑΑΚ, 11,62% της ΠΑΣΠ, 2,87% των Αριστερών Σχημάτων και 0,63% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ξεπερνά το 53% έναντι 29,38% της ΠΚΣ, 9,51% της ΠΑΣΠ, 2,79% .Σύμφωνα με στοιχεία των ΕΑΑΚ . η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 42,26% , οι ΠΚΣ 22,20% και τα ΕΑΑΚ 18,17%.

Ωστόσο οι εκλογές συνοδεύτηκαν πάλι με επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια και εντάσεις επικράτησαν έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία. Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτίριο του Πολυτεχνείου καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας τσεκούρια, προσπαθώντας να διακόψουν τις διαδικασίες και καταφέρνοντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι εκλογές για το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν και φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του τμήματος Θεολογίας.

Τα γεγονότα σχολίασε και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν». «Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», κατέληξε ο υπουργός.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτή είναι η ουσία, όχι το ποιο κόμμα βγήκε. Η παρουσία των κομμάτων μόνο καλό δεν κάνει, κι εφόσον τα παιδιά προετοιμάζονται γι' αυτά τα καραγκιοζιλίκια από το γυμνάσιο και το λύκειο, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η παιδεία στην Ελλάδα έχει πιάσει πάτο.Είτε πάρουν πτυχίο είτε όχι, η αμορφωσιά πάει σύννεφο.
Με ποσοστό συμμετοχής κάτω του 50%, οι φοιτητικές εκλογές μοιάζουν με φαρσοκωμωδία. Το γεγονός πως η ΔΑΠ (που το μόνο της μέλημα είναι σε ποιο club θα βγούμε) πήρε 45-50% δείχνει πως ο φοιτητικός κόσμος δεν έχει ελπίδα. Το γεγονός δε πως το αντίπαλο δέος είναι ο στείρος αρνητισμός της Πανσπουδαστικής, δείχνει πως δεν έχουμε μάθει τίποτα ως κοινωνία και πως είμαστε καταδικασμένοι να διαιωνίσουμε το ίδιο πρόβλημα των κομματόσκυλων και των "επαγγελματιών πολιτικών". Μεγάλοι χαμένοι στις εκλογές: το υπόλοιπο 50% που δεν ψήφισε (ο καθένας για τους δικούς του λόγους) και όπως πάντα, η σοβαρότητα, η ωριμότητα και η κριτική σκέψη.
Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα κομματόσκυλα. Να σε τρέχουν από πίσω για μια ψήφο και να μην δίνουν δεκάρα για τα σημαντικά θέματα που τρέχουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Μόνος στόχος τα ποσοστά τους. Λίγα χρόνια μετά, αφού τελειώσεις τη σχολή καταλαμβαίνεις ότι όλο αυτό το εισπράτουνε με θεσούλες στο δημόσιο. Άμα φύγουν τα πολιτικά χρώματα από τις φοιτητικές εκλογές και ψηφίζονται άτομα που ενδιαφέρονται να δουλέψουν για το καλό της σχολής θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα στην Ελλάδα και στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Σημαντικό ποσοστό των νέων στην Ελλάδα πιστεύει στον κομμουνισμό. Ακόμα και ως cult συνήθεια ή ψευτοαντισυμβατικότητα να το δει κανείς, δεν παύει να είναι άλλη μία απόδειξη της κάκιστης δουλειάς που γίνεται στα δημόσια σχολεία, αλλά και της βλακείας που μας δέρνει ως λαό, με άμεσες προεκτάσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. ==========
Εγώ θυμάμαι πάντως από τα σχολικά μου χρόνια αρκετές δόσεις προπαγάνδας υπέρ του "Ιδεώδους" από τους δασκάλους/καθηγητές.Αλλά στην Ελλάδα είναι φυσιολογικό να προπαγανδίζεις υπές ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που μετρά εκατομμύρια νεκρους, αφού πέρασε 7 χρόνια δικτατορία .
Αυτοί που οργανώσανε τον αντιδικτατορικό αγώνα ήταν αυτοί που "προπαγάνδιζαν υπέρ ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος".Φυλακές,εξορίες,βασανιστηρία,δολοφονίες.Ντάξει τώρα όμως ξέρει ο sn07 από αγώνες.Για πες,πόσους νεκρούς επί τη ευκαιρεία;Έχουμε μείνει στα ίδια νούμερα ή βγήκε κανά ανέκδοτο βιβλίο που είχε γράψει ο Κόνκουεστ πριν πεθάνει;
Φίλε Vernedead, σημασία δεν έχει ότι ψηφίζει 50% ΔΑΠ. Σημασία έχει να τους κυνηγίσουμε με τσεκούρια (σύμβολο του φασισμού, που πρόσφατα υιοθέτησε η εγχώρια αριστερά όπως βλέπω), να τους δείρουμε, να κάψουμε τις κάλπες, εμείς. Οι δημοκράτες αριστεροί του 8%. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα μάθουν τα αστά γατάκια πως επιβάλλεται η δημοκρατία!