Καβάλα: 35χρονη πέθανε από αιμορραγία λίγο μετά την καισαρική - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας

Καβάλα: 35χρονη πέθανε από αιμορραγία λίγο μετά την καισαρική - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας Facebook Twitter
(φωτο αρχείου)
0

Μία 35χρονη γυναίκα από την Καβάλα που γέννησε με καισαρική σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το τοπικό site «proininews.gr», η νεαρή γυναίκα, μετά τη γέννα το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσίασε αιμορραγία και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν προσπάθειες να σταματήσουν την αιμορραγία αλλά δεν τα κατάφεραν και έκριναν ότι έπρεπε να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ΜΕΘ όμως στο νοσοκομείο Καβάλας είναι κλειστή εδώ και μερικές μέρες λόγω κανονικής συντήρησης και απολύμανσης.

Η μητέρα γύρω στα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης όπου, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε στις 5.30 το πρωί.

Το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία του.

Με αφορμή τον θάνατο 35χρονης εγκυμονούσας γυναίκας, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση όπου και τονίζει:

«Η εγκυμονούσα εισήχθη για τοκετό σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας. Καθώς η κατάστασή της παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19.00.

Στις 19.15 εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο και της έγιναν οι αναγκαίες χειρουργικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επείγουσα μαιευτική υφολική υστερεκτομή. Παράλληλα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της ασθενούς, καθώς της χορηγήθηκαν 5 μονάδες αίματος, 4 μονάδες πλάσματος, υγρά και ηλεκτρολύτες. Ταυτόχρονα έγιναν και ελέγχονταν συνεχώς οι γενικές εξετάσεις αίματος, ο αιματοκρίτης της ασθενούς, το βιοχημικό της προφίλ και ο πηκτικός μηχανισμός της. Ο χειρουργικός χρόνος ολοκληρώθηκε στις 23.00, οπότε η ασθενής εξήλθε από το χειρουργείο και ταυτόχρονα έλαβαν χώρα όλες οι διαδικασίες για τη διακομιδή της.

Η ασθενής αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καβάλας, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία ιατρού εντατικολόγου στις 23.21 και μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ξάνθης, αφού τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διακομιδή της. Η μεταφορά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ετήσια απολύμανση των χώρων της.

Η ασθενής έφτασε στο Νοσοκομείο Ξάνθης και εισήχθη απευθείας στη Μ.Ε.Θ στις 00:15. Κατέληξε στις 06:00 της ίδιας ημέρας μετά από καρδιακή ανακοπή.

Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και ανάλογα με τα ευρήματα θα εκτιμηθεί αν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM