Έγκλημα στον Λυκαβηττό: Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία φοιτητή

Έγκλημα στον Λυκαβηττό: Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία φοιτητή Facebook Twitter
Ο 21χρονος Νικήτας Κορωνιός (δεξιά) δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997 στον Λυκαβηττό.
1

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης κατά πλειοψηφία επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (με πλειοψηφία 5-2) στον 44χρονο αποκαλούμενο από τον Τύπο της εποχής και ως «δράκο τον ασανσέρ», κρίνοντας τον ένοχο για την δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του στο Λυκαβηττό.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τον νεαρό φοιτητή, είχε καταδικαστεί σε 179 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών στις οποίες επιτίθετο κυρίως σε ασανσέρ την δεκαετία του 1990.

Ωστόσο, ένα αποτύπωμα παλάμης που βρέθηκε πολλά χρόνια μετά στο αυτοκίνητο του φοιτητή τον «κάθισε» εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, η ΔΕΕ κατάφερε να ταυτοποιήσει στον πρόσωπο του καταδικασθέντα τον δράστη της δολοφονίας.

Κατά την εισαγγελέα, το αποτύπωμα αυτό αποτελεί «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Η ίδια επισήμανε ότι το στοιχείο αυτό – το αποτύπωμα – βρέθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δηλαδή ακριβώς στο σημείο που το θύμα δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα από μαχαίρι . Επιπλέον, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο ενώ στάθμευε τη μηχανή του.

«Ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης. Θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού» ανέφερε  χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 44χρονος, τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997, σκότωσε τον 21χρονο Νικήτα Κορωνιό. Εκείνη τη μοιραία νύχτα, ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγαράκια στο λόφο του Λυκαβηττού. Ο 21χρονος είχε μόλις θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό του όταν αντιλήφθηκε πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι. Ο νεαρός θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο, ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

«Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου» είπε στην απολογία του ο 44χρονος, ισχυριζόμενος πως δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία του 21χρονου. Μάλιστα, τόνισε πως ο ίδιος μπαινοβγαίνει στη φυλακή επί σειρά ετών η αστυνομία ταυτοποίησε το αποτύπωμα του στο αυτοκίνητο που έγινε το έγκλημα με τόσα χρόνια καθυστέρηση.

Αναφερόμενος στην ζωή του είπε πως ως παιδί είχε μπει στο αναμορφωτήριο γιατί έκλεβε, όπως υποστήριξε, μανάβικα. «Έκανα κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Όταν βγήκα έκανα πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια. Όταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία» είπε και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως δεν είναι βιαστής αλλά ληστής.

«Κατηγορήθηκα μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα παλι μέσα» (...) «Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη, καμιά άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το έγκλημα έγινε το 1997. Έπειτα έφαγε ποινή 179 χρόνια για άλλη υπόθεση για το βιασμό 28 γυναικών. Μετά λέει αποφυλακίστηκε το 2008 ,δηλαδή έκανε τα 10 απο τα 179 χρόνια. Μετά τον "χρέωσαν" κάποιες υποθέσεις με κλεμμένες τσάντες και τον ξαναέβαλαν μέσα ,δέν λέει για πόσο αλλά γενικά μπαινόβγαινε. Η όλη ιστορία του δικαστικού συστήματος της ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια σε μόλις λίγες σειρές.