Παραπέμπεται στη δικαιοσύνη το βίντεο του «πατέρα Κλεομένη» με τον βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

Παραπέμπεται στη δικαιοσύνη το βίντεο του «πατέρα Κλεομένη» με τον βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Λάρισα Facebook Twitter
8

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει βίντεο στο youtube, στο οποίο απεικονίζεται ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης» να βεβηλώνει το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας, πετώντας αυγά, φτύνοντας και κλοτσώντας το.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη παρέπεμψε στη δικαιοσύνη το βίντεο με τον βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος και με την ακραία ρητορική αντισημιτικού μίσους, που ανάρτησε τη Δευτέρα στο κανάλι του στο youtube ο ρασοφόρος, που αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης».

Την αγανάκτησή του για το θέμα εξέφρασε μεταξύ άλλων και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, το οποίο σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει το περιστατικό «επαίσχυντο και λυπηρό», ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στη σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο ρασοφόρος «βεβήλωσε με χυδαιότητα το πρώτο μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987 στη μνήμη των Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου».

Τέλος το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει την βεβαιότητα ότι όλοι οι τοπικοί φορείς της Λάρισας θα αποδοκιμάσουν το περιστατικό, «θα απομονώσουν τους δράστες και θα σεβαστούν το μνημείου του Ολοκαυτώματος της Λάρισας και την Εβραϊκή κοινότητα η οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης».

Νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας πως  «ουδεμία σχέση» έχει με τον αποκαλούμενο «πατέρα Κλεομένη», ενώ όπως τονίζεται ο συγκεκριμένος ρασοφόρος δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Ο"Πατερας Κλεομενης"δηλωνει παλαιοημερολογιτης αν και αμφιβαλλω αν ανηκει ακομα και εκει.Παντως οι παλαιοημερολογιτες γενικα συνηθιζουν να ειναι φανατισμενοι οπως ο εν λογω. Νομιζω πως πρεπει να τοποθετηθει και η Παλαιοημερολογιτικη εκκλησια και να πει αν ανηκει σε αυτην η οχι ο "πατερας Κλεομενης".Επιπλεον καιρος ηταν να του ασκησουν διωξη.Δεν ειναι μονο μουρλος και επικινδυνος για την κοινωνια(ετσι και του πεις τιποτα μπορει να σου επιτεθει ακομα και να σου ριξει καταρες και αναθεματα!) ειναι και ρατσιστης,ενω υπαρχουν βιντεο του που βριζει χυδαια!!!Δεν ξερω κανεναν αληθινο Ιερεα που θα συμπεριφεροταν οπως αυτος.Σαν κοινος αλητης της Τρουμπας δηλαδη,με την μονη διαφορα οτι φοραει ενα ρασο.
Έτσι και παραπαμφθεί ο Κλεομένης,θα εχουμε σκηνες απείρου κάλλους εξω απο τα Δικαστήρια,απο τους "πιστούς". Όσο υπάρχουν εκεί έξω σαλταρισμένες τσεμπεροφόρες και γενειοφόροι που δέν χάνου ευκαιρία να ουρλιάζουν με σταυρούς στο χέρι,Κλεομένηδες με ράσα ή χωρίς πάντα θα υπάρχουν.Το θέμα είναι πώς δέν είναι για γέλια πιά η κατάσταση.Όσο υπάρχουν φανατικοί της κάθε θρησκείας που βλέπουν εχθρούς της Πίστης τους παντού (απο ανθρώπους μέχρι αντικείμενα),τόσο ο φαύλος αυτός κύκλος θα διευρύνεται......
Αν έμενε μόνο στις θρησκοληψίες του (666 κλπ) θα είχε απλά πλάκα, αλλά δυστυχώς φαίνεται να ανήκει στο χώρο της ακροδεξιάς (ρατσιστής, εθνικιστής, ομοφοβικός που συμπαθεί ΧΑ). Καλά να τα πάθει λοιπόν.