Κατέπεσε αεροσκάφος στην περιοχή Κερασιά Κομοτηνής- Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους (upd)

Κατέπεσε αεροσκάφος στην περιοχή Κερασιά Κομοτηνής- Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους (upd) Facebook Twitter
φωτό αρχείου
0

Κατέπεσε υπερελαφρό αεροσκάφος, με πλήρωμα ένα ζευγάρι από την Ουκρανία, το οποίο απογειώθηκε της Παρασκευή, στις 12:37, από την Αλεξανδρούπολη, με προορισμό τη Ρουμανία.

Το αεροσκάφος έπεσε στην περιοχή Κερασιά Κομοτηνής, όπου και βρέθηκαν τα συντρίμμια του από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με δυσκολίες οι έρευνες

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και υπό καταρρακτώδη βροχή θα συνεχιστούν οι έρευνες ανεύρεσης των δύο επιβατών του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στην Κερασιά Ροδόπης τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην περιοχή επιχειρούν με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

 

Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει πως το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους είναι απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχεραίνει η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς υπάρχουν χαράδρες στις οποίες κατεβαίνουν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.

 

Το χρονικό

Το αεροσκάφος, τύπου CT2K, είχε απογειωθεί μαζί με ένα άλλο πανομοιότυπο, επίσης με πλήρωμα δύο ατόμων, όταν, στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν από το FIR Σόφιας.

Στις 17:00, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, καθώς η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου, το οποίο και εντόπισε τα συντρίμμια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλήρωμα ήταν ένα ζευγάρι ουκρανικής καταγωγής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM