Τραγωδία στην Κομοτηνή: Νεκροί βρέθηκαν οι δύο αγνοούμενοι μετά τη συντριβή αεροσκάφους- Ζευγάρι από την Ουκρανία τα θύματα

Τραγωδία στην Κομοτηνή: Νεκροί βρέθηκαν οι δύο αγνοούμενοι μετά τη συντριβή αεροσκάφους- Ζευγάρι από την Ουκρανία τα θύματα Facebook Twitter
0

Δραματικό είναι το τέλος της αγωνιώδους αναζήτησης των επιβαινόντων ενός μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους, τύπου CT2K, το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Κερασιά Κομοτηνής.

Το πλήρωμά του, ένα ζευγάρι από την Ουκρανία, εντοπίστηκε τελικά νεκρό στη γύρω περιοχή, παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και το δύσβατο της περιοχής. To ζευγάρι εντοπίστηκε εγκλωβισμένο στην άτρακτο του αεροσκάφους, εντός χαράδρας σε μικρή σχετικά απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το φτερό του μονοκινητήριου και ήδη γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους με χρήση διασωστικών σειρών.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος, με πλήρωμα ένα ζευγάρι από την Ουκρανία, το οποίο απογειώθηκε της Παρασκευή, στις 12:37, από την Αλεξανδρούπολη, με προορισμό τη Ρουμανία.

Το αεροσκάφος έπεσε στην περιοχή Κερασιά Κομοτηνής, όπου και αρχικά βρέθηκαν μόνο τα συντρίμμια του από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Tο χρονικό

Το αεροσκάφος, τύπου CT2K, είχε απογειωθεί μαζί με ένα άλλο πανομοιότυπο, επίσης με πλήρωμα δύο ατόμων, όταν, στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν από το FIR Σόφιας.

Στις 17:00, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, καθώς η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου, το οποίο και εντόπισε τα συντρίμμια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ