Καταγγελία για παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη που έβαλε παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε λευκό άλογο

Καταγγελία για παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη που έβαλε παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε λευκό άλογο Facebook Twitter
7

Δασκάλες ενός παιδικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη ζήτησαν στα παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα λευκό άλογο και φιλοζωικές οργανώσεις κατήγγειλαν την πράξη, προειδοποιώντας πως θα προβούν σε νομικά μέτρα. 

Η πρωτοβουλία ενός παιδικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη να βάλει μικρά παιδιά να ζωγραφίσουν με πινέλο και μπογιές πάνω στο σώμα ενός λευκού αλόγου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους φιλόζωους. Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά μόλις πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψη μια ομάδας φιλόζωων, που ανακοίνωσαν πως θα λάβουν και τα προβλεπόμενα νομικά μέτρα.

Όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook ο ίδιος ο παιδικός σταθμός, τα παιδιά κρατώντας στα χέρια τους πινέλα και υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους, ζωγραφίζουν πάνω στο άλογο που στέκεται υπομονετικά, χωρίς να αντιδρά. 

Καταγγελία για παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη που έβαλε παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε λευκό άλογο Facebook Twitter
Καταγγελία για παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη που έβαλε παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε λευκό άλογο Facebook Twitter
Καταγγελία για παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη που έβαλε παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε λευκό άλογο Facebook Twitter

«Αυτή είναι η παιδεία που οραματίζονται εκεί για αυτές τις ευαίσθητες ψυχές; Αυτά τα παραδείγματα δίνουν; Έτσι "μολύνουν" την σκέψη και τα αισθήματα των παιδιών σε αυτή την τρυφερή ηλικία; Θα γίνει φυσικά καταγγελία γιατί είναι και παράνομο! Ευχαριστώ τον Abraam Abrahams και την ομάδα μας Dreamdancers που με ειδοποίησαν και μαζί θα επιληφθούμε και αυτό το περιστατικό κακοποίησης. Είστε εκτός της ηθικής πλευράς παράνομοι. Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 4039/12. 2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ' όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους», σημειώνει στο Facebook η Κατερίνα Τσέρτου, που έφερε στη δημοσιότητα το περιστατικό.

Ολόκληρη η ανάρτησή της:

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δε νομίζω ότι τα παιδιά πήγαν εκδρομή στον Ιππικό Όμιλο για να βάψουν το άλογο ούτε ότι προσβλήθηκε το άλογο που βάφτηκε. Βλέποντας απομονωμένες φωτογραφίες, έξω από την ατμόσφαιρα που υπήρχε, είναι εύκολο κανείς να συν-ταχθεί και να ενστερνιστεί την υπερευαίσθητη αντίδραση αυτών που ψάχνουν (για οποιοδήποτε λόγο) «θέμα» για δημοσίευση. Καλό θα ήταν ο καθένας να σκεφτεί από μόνος του τί σημαίνει κακοποίηση και τί άκακη διασκέδαση. Κι ούτε, εφόσον αυτό θεωρείται προκλητικό, το σχολείο θα επέλεγε να ξανασυμβεί.Δεν ξέρω αν κάποιοι γονείς ενοχλήθηκαν. Αν έγινε αυτό, υπάρχουν αρκετοί αποστειρωμένοι παιδικοί σταθμοί στην πόλη, που δε βγάζουν ποτέ τα παιδιά έξω και τους στερούν την επαφή με τη φύση και τα ζώα, για να γράψουν εκεί τα παιδιά τους.Για μένα το σημαντικότερο είναι ότι η διεύθυνση και οι δασκάλες του σταθμού αναλαμβάνουν την ευθύνη να κάνουν μία τέτοια εκδρομή στο περιβάλλον των μεγάλων αυτών ζώων, χωρίς να συμβεί το παραμικρό ατύχημα στα παιδιά.
Θα μπορουσαν να το ταισουν, να το χαιδεψουν, να πανε βολτα με τα αλογα. Το να το βαψουν δεν ειναι επαφη με τη φυση, ειναιω κανω οτι γουσταρω γιατι ειμαι ανθρωπος. Αλλωστε κ κατι οπαδοι που βαφουνε σκυλια κ γατια με το χρωμα της ομαδας τους, σε επαφη με τη φυση θελουν να ερθουν, ποια κακοποιηση;...
δΟριςπρος Προς "καμένους" φιλόζωους: Εκτός από όλα τα παραπάνω που έγραψα, το να κάνεις μπάνιο τον σκύλο και πόσο μάλλον την γάτα σου, με το ζόρι (τις περισσότερες φορές) το κάνεις γιατί θέλεις να μυρίζει, σαν άνθρωπος. Εγώ το θεωρώ κακοποίηση (οι συγγενείς τους στην φύση δεν κάνουν μπάνιο) και όσοι "φιλόζωοι" τρώνε κρέας, τους θεωρώ.. κανίβαλους. Μήπως τελικά είμαι λάθος που έχω σκύλο και ταϊζω τις γάτες γιατί για να ζήσουν, σφάζονται κοτοπουλάκια, μοσχαράκια και γουρουνάκια κάτι που μου δημιουργεί.. τύψεις...έβαψαν τα παιδάκια μια επιφάνεια στο μέγεθος παλάμης με νερομπογιά (που και να την φάς δεν παθαίνεις τίποτα) και έχετε πάθει αμόκ, χαλαρώστε, φτάσανε σε σημείο κάποιοι να απειλούν και να βρίζουν τα παιδιά, έχετε καταντήσει γραφικοί..
Το ξερεις φανταζομαι οτι δεν ειναι αρμοδιοτητα των φιλοζωικων να "μαζεψουν" τα αδεσποτα, αλλα των Δημων και των ιδιοκτητων που τα παρατανε.
Το έχουν κάψει πραγματικά κάποιοι υποτιθέμενοι "φιλόζωοι". Και εγώ αγαπώ τα ζώα και φροντίζω να ταίζω 6 γάτες της γειτονιάς κάθε μέρα (βλ. κονσέρβες) όπως επίσης, παίζω και βγάζω βόλτα το Jack Russell της οικογένειας. Ηorse Painting, υπήρχε εδώ και εκατοντάδες χρόνια στους ινδιάνους που έδειχνε το χαρακτήρα του αναβάτη. Και μην πεί κανένας ότι οι ινδιάνοι, δεν αγαπούσαν τα άλογα τους.. Ο χρωματισμός αλόγων υπάρχει παγκοσμίως αν κάνετε μία έρευνα στο YouTube και αφορά ειδικά προγράμματα από νήπια μέχρι υπερήλικες. Οι μπογιές είναι ασφαλείς και στην τελική το αλογάκι δεν δείχνει να υποφέρει αλλά απεναντίας είναι φιλικό προς τους ανθρώπους και η ενέργεια αυτή, αποτελεί μια συμφιλίωση του ανθρώπου και γνωριμία με την φύση. Μόνο αγάπη δείχνουν τα παιδάκια απέναντι στο ζώο..Είναι πολύ περισσότερο extreme η διακόσμηση, ντύσιμο και κομμωτική σκύλων, εγκλεισμός κατοικιδίων σε διαμέρισμα, στείρωση από αυτό που βλέπουμε εδώ, , έχετε ανθρωποποιήσει τα ζώα και έχει χαθεί κάθε μέτρο, διαβάζω σχόλια αλλού και αποκαλούν τα παιδάκια μούλικα και κ@λόπαιδα (!), άιντε πρωί πρωί..