Καμίνης: Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι κινηματογράφοι Απόλλων και Αττικόν

Καμίνης: Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι κινηματογράφοι Απόλλων και Αττικόν Facebook Twitter
0

Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι δύο κινηματογράφοι «Απόλλων» και «Αττικόν» αναμένεται να ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι δύο κινηματογράφοι της οδού Σταδίου, έγιναν στόχος εμπρηστών στις ταραχές του 2007 και εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκλήθηκε υπέστη σημαντικές ζημιές το οικοδόμημα όπου στεγάζονται και έκτοτε παραμένουν κλειστά.

«Χαίνουσα πληγή» για την Αθήνα χαρακτήρισε ο κ. Καμίνης την κατάσταση και επισήμανε τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις που έχει στην περιοχή η διακοπή της λειτουργίας των δυο αυτών κινηματογράφων, όλα αυτά τα χρόνια.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε εκτενής συζήτηση, παρουσία και εκπροσώπων των δυο ιδρυμάτων και ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η αιτία που δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η αποκατάσταση των ζημιών και η επαναλειτουργία των δυο κινηματογράφων, είναι η σφοδρή αντιδικία που έχουν τα δυο ιδρύματα -το Σταματία Δεκόζη Βούρου και το Μουσείον της Πόλεως Αθηνών Βούρου-Ευταξία- που εμπλέκονται.

Όπως τόνισε, αν δεν ευοδωθεί και η τελευταία προσπάθεια του Δήμου, θα καταθέσει σχετική πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο για να κηρυχθούν διατηρητέα.

Όπως είπε ο κ. Καμίνης, πριν λίγους μήνες οι προσπάθειες φάνηκαν να καρποφορούν. Όταν όμως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που είχε δεχθεί να συμμετάσχει και να συμβάλλει στη χρηματοδότηση αποκατάστασης, έθεσε όρο να υπάρχει ρητή δήλωση στο σχετικό συμφωνητικό ότι δεν θα πουληθούν τα επόμενα είκοσι χρόνια, διαφώνησε το ίδρυμα Βούρου -Ευταξία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ