Σοκάρει η απολογία του δολοφόνου της Δώρας - Περιγράφει πώς την διάλεξε, πώς την σκότωσε και τι έκανε αμέσως μετά

Σοκάρει η απολογία του δολοφόνου της Δώρας - Περιγράφει πώς την διάλεξε, πώς την σκότωσε και τι έκανε αμέσως μετά Facebook Twitter
0

Σoκάρει η ωμή περιγραφή που κάνει για το έγκλημά τους ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη στην προανακριτική ομολογία του.

«Δεν μπορώ ακόμη να χωνέψω πως έγινε το κακό. Κατέστρεψα μια οικογένεια και αισθάνομαι πολύ άσχημα γι' αυτό. Ξέρω ότι μια συγγνώμη δεν θα φέρει πίσω την κοπέλα ούτε θα καλυτερεύσει την κατάσταση αλλά θέλω να την πω», αναφέρει ο 58χονος τοξικομανής.

«Έχω δύο παιδιά, ένα αγόρι που έχω υιοθετήσει κι ένα κορίτσι που είναι 12 χρονών. Η πρώην γυναίκα μου μένει στην Κόρινθο με χώρισε το 2007 γιατί κατάλαβε ότι έπαιρνα την κάτω βόλτα. Έχω μπει δυο φορές φυλακή. Δεν έχω πιάσει δουλειά από τότε που βγήκα και τα βγάζω πέρα με κλοπές» αναφέρει ο δολοφόνος.

Στη συνέχεια περιγράφει τα όσα έγιναν στο νεκροταφείο και το πώς εντόπισε το θύμα του: «Οι πληγές που έχω στα χέρια μου είναι από σπασίματα τζαμιών αυτοκινήτων, για κάτι τέτοιο πήγαινα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. Όμως τα πράγματα εκεί στράβωσαν. Εκεί πήγαινα και παλιότερα και έπαιρνα κάτι ασημένια κηροπήγια και καντήλια που έβρισκα εκεί. Κάτι τέτοιο ήθελα να κάνω κι εκείνο το απόγευμα αλλά η κακιά η ώρα το έφερε και μαζί μου κουβαλούσα ένα μαχαίρι, στιλέτο ήταν. Είδα μια νεαρή κοπέλα να κλαίει μπροστά σε έναν τάφο. Την έβλεπα πρώτη φορά στη ζωή μου. Κοίταξα γύρω μου και δεν είδα κανέναν, μόνο κάτι γριές κι αυτές αρκετά μέτρα μακριά. Τότε σκέφτηκα να πάω να πάρω την τσάντα της κοπέλας, γιατί πίστευα ότι σίγουρα θα έχει κάποια λεφτά μέσα

Της έβγαλα το μαχαίρι, άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε. Χωρίς να καταλάβω πώς κι ενώ παλεύαμε τη χτύπησα με το μαχαίρι, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φόρες, μετά η κοπέλα που ήταν ματωμένη άρχισε να τρέχει ματωμένη προς το κέντρο του νεκροταφείου φωνάζοντας βοήθεια. Εγώ γύρισα προς τα πίσω από όπου είχα μπει κρατώντας την τσάντα της κοπέλας στα χέρια μου. Είχα σαστίσει εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι έκανα. Είχα θολώσει, κοίταξα τα χέρια μου και είδα ότι ήταν γεμάτα αίματα. Το αίμα ήταν της κοπέλας γιατί εγώ δεν είχα χτυπήσει. Έβγαλα μια χαρτοπετσέτα και σκούπισα τα αίματα.

Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά. Κοίταξα μέσα στην τσάντα είχε iPhone 5 με τα ακουστικά του ένα πορτοφόλι με κάρτες και 5 ευρώ. Τα είχα χαμένα εκείνη την ώρα. Πούλησα το κινητό σε μαγαζί Πακιστανών μαζί με τα ακουστικά για 20 ευρώ. Ήμουν αγχωμένος και ιδρωμένος. Ήθελα να το πουλήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται για να εξαφανιστώ από εκεί. Μετά ψώνισα πρέζα από τη Βάθης και πήγα σπίτι και κοιμήθηκα για να ηρεμήσω. Όταν έγινε το κακό δεν είχα πιει πρέζα αλλά είχα στερητικά», αναφέρει.

«Όλο αυτόν τον καιρό από τότε που έκανα το κακό μέχρι σήμερα έβλεπα τις ειδήσεις που έλεγαν για την κοπέλα και σκεφτόμουν τις συμφορές που προκάλεσα. Περίμενα να με βρείτε και να σας πω τι έγινε. Με το που σας τα είπα έφυγε ένα βάρος από μέσα μου, που το κουβαλούσα και δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν για το κακό που είχα κάνει. Έβαλα φωτιά στη τσάντα και στα πράγματα της κοπέλας».

Ο κατά ομολογία του δολοφόνος της 32χρονης Δώρας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

 
Πώς  βρήκε τον δολοφόνο η ΕΛ.ΑΣ - Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν 

Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:

Μια μεθοδική έρευνα 20 ημερών, που ξεκίνησε από την ημέρα της ανθρωποκτονίας, την 18η Οκτώβριου, στο Β Νεκροταφείο Αθηνών, ολοκληρώθηκε με τον εντοπισμό του δράστη, τη χθεσινή προσαγωγή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και την επακόλουθη σύλληψη του με ένταλμα σύλληψης.

Πρόκειται για ημεδαπό 58 χρονών, που έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά.

Αναφερόμενος στο χρονικό της εξιχνίασης, θα ήθελα να επισημάνω ότι με βάση τα ευρήματα της αυτοψίας και τα επιμέρους δεδομένα που προσδιόριζαν τη μορφολογία της υπόθεσης, προσανατολιστήκαμε σε συγκεκριμένα ερευνητικά πεδία.

Αποκλείσαμε έτσι εκδοχές και ενδεχόμενα, που δεν ήταν συμβατά με τα δεδομένα της υπόθεσης και χαρτογραφώντας το περίγραμμα της εγκληματικής πράξης κατευθυνθήκαμε στην περιπτωσιολογία της ανθρωποκτονίας, με κίνητρο τη ληστεία.

Στη συνέχεια σχηματοποιήσαμε το «προφίλ» του δράστη, ιχνηλατήσαμε τα «βήματα» και τις ενέργειες του μετά το έγκλημα και διευρύνοντας τις έρευνες μας σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε τα στοιχεία του και να συνδέσουμε την παρουσία του με το χώρο του εγκλήματος.

Στο τελικό στάδιο, με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, διαλευκάνθηκε πλήρως η υπόθεση, διευκρινίστηκαν τα στοιχεία που αφορούσαν στον τρόπο που ενήργησε στον επίμαχο τόπο και χρόνο και επιβεβαιώθηκαν πλήρως το κίνητρο και τα αίτια της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 18 Οκτώβριου ο δράστης πήγε στο Β΄ Νεκροταφείο, στο οποίο εισήλθε υπερπηδώντας τον τοίχο από την πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών, με σκοπό να κλέψει και στη συνέχεια να πουλήσει μεταλλικά και χάλκινα κηροπήγια και καντήλια από μνήματα.

Εκεί, εντόπισε την 32χρονη και αφού την προσέγγισε, την απείλησε με μαχαίρι που είχε μαζί του, απαιτώντας να του δώσει την τσάντα της. Η εφοριακός αντέδρασε και ο δράστης την έπληξε επανειλημμένα με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Σημειώνω ότι στη νεκροψία και νεκροτομή διαπιστώθηκαν από τον Ιατροδικαστή βαρύτατες κακώσεις θώρακος δια νύσσοντος – τέμνοντος οργάνου προκληθείσες.

Κανένα από τα άτομα που βρίσκονταν στο νεκροταφείο κατά το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, δεν είχε αντιληφθεί την επίθεση και δεν είχε δει το δράστη, γεγονός που επίτεινε το βαθμό δυσκολίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο δράστης φεύγοντας από το νεκροταφείο, ακολούθησε την ίδια διαδρομή, ενώ έκαψε την τσάντα του θύματος, με το περιεχόμενό της, αφού πρώτα αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον το μαχαίρι και τη μπλούζα που φορούσε τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, σε μεγάλη απόσταση από το νεκροταφείο.

Στη συνέχεια, πήγε αμέσως στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου σε κατάστημα αλλοδαπών, πούλησε το κινητό τηλέφωνο του θύματος για 20 ευρώ.

Από το δράστη ελήφθη δείγμα βιολογικού υλικού, το οποίο εντοπίσθηκε, σύμφωνα με τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε δύο εμποτισμένες με αίμα του θύματος χαρτοπετσέτες, που βρέθηκαν κατά την αυτοψία του χώρου του εγκλήματος.

O δράστης στην εξέταση του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με λεπτομέρειες την αλληλουχία των ενεργειών του, κατά τη διάρκεια και μετά την ειδεχθή του πράξη.

Ολοκληρώνοντας και πριν παραχωρήσω το λόγο στον Εκπρόσωπο Τύπου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θεόδωρο Χρονόπουλο, θα ήθελα να τονίσω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό που εργάστηκε με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό.

Για να αντιληφτείτε το μέγεθος της έρευνας, θα αναφέρω μόνο ότι για την υπόθεση αυτή εξετάσαμε συνολικά πάνω από 300 άτομα. Σταδιακά, με βάση τα στοιχεία που προέκυπταν, αποκλείαμε κάποιους από τον «κύκλο» των υπόπτων και έτσι καταλήξαμε σε μια ολιγομελή ομάδα ατόμων, ανάμεσα στα οποία ήταν τελικά και ο δράστης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που πραγματικά προκάλεσε αποτροπιασμό και ιδιαίτερη απαξία, συνολικά στους πολίτες. Μια γυναίκα, που επισκεπτόταν τακτικά το Νεκροταφείο και ειδικότερα το μνήμα στενού της φίλου, που είχε χάσει τη ζωή του προσφάτως, δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο.

Ήταν καθήκον μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την οικογένεια της να εξιχνιάσουμε την υπόθεση, να συλλάβουμε το δράστη και να τον οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη.

Σοκάρει η απολογία του δολοφόνου της Δώρας - Περιγράφει πώς την διάλεξε, πώς την σκότωσε και τι έκανε αμέσως μετά Facebook Twitter
Συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη επιτέθηκαν στοιν 58χρονο όταν οδηγούνταν στονανακριτή

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

Αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου 2017, εντοπίστηκε η 32χρονη εντός του Β' Νεκροταφείου Αθηνών, φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν ακουστεί εκκλήσεις για βοήθεια.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία που διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης μετέβη το συγκεκριμένο απόγευμα στο Β' Νεκροταφείο, στο οποίο εισήλθε υπερπηδώντας τον τοίχο του, με σκοπό να κλέψει και εν συνεχεία μεταπωλήσει, μεταλλικά και χάλκινα κηροπήγια και καντήλια.

Κατά την εξερεύνηση του νεκροταφείου, εντόπισε την 32χρονη και αφού την προσέγγισε, την απείλησε με μαχαίρι που είχε μαζί του, με σκοπό να της αποσπάσει την τσάντα της και στη συνέχεια, αφού αυτή αρνήθηκε και τον χτύπησε με την τσάντα της, εκείνος την τραυμάτισε πολλαπλές φορές της αφαίρεσε την τσάντα και διέφυγε.

Από τη συναξιολόγηση των προανακριτικών δεδομένων και ειδικότερα από το προφίλ της 32χρονης, το γεγονός της αφαίρεσης της τσάντας της, την επιλογή του τόπου και του χρόνου τέλεσης, καθώς και τον προσεκτικό σχεδιασμό της επίθεσης από το δράστη, προέκυψαν ενδείξεις που παραπέμπουν κυρίως σε ανθρωποκτονία με οικονομικό κίνητρο (ληστεία).

Ο δράστης αμέσως μετά τη ληστεία, πήγε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου πούλησε το κινητό τηλέφωνο του θύματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ.

Παράλληλα, βρέθηκε βιολογικό υλικό (DNA) του δράστη σε χαρτοπετσέτες, που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος και ήταν εμποτισμένες με αίμα της 32χρονης.

Ύστερα από συνεχείς αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και μετά από επίδειξη της φωτογραφίας του δράστη σε υπαλλήλους καταστημάτων και κατοίκους της περιοχής, πρωινές ώρες χθες, 7 Νοεμβρίου 2017, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του, ενώ όπως προέκυψε, έχει απασχολήσει στο παρελθόν κατ' επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συρροή, καθώς και παράβαση του νόμου «Περί Όπλων», υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο 18ο Τακτικό Ανακριτή.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM