Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων: 4 σποτάκια για τη σεξουαλική παρενόχληση με γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς

Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων: 4 σποτάκια για τη σεξουαλική παρενόχληση με γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς Facebook Twitter
9

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) θέλοντας να επιστήσει την προσοχή στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, δημιούργησε τέσσερα σποτ όπου συμμετέχουν γνωστές Ελληνίδες ηθοποιοί.

Τα τέσσερα σποτ αναπαριστούν διαφορετικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και υγείας. Το περιεχόμενο των σποτ, μεταξύ άλλων, επιχειρεί να συμβάλλει στον προσδιορισμό της λεπτής γραμμής μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.


Η ΓΓΙΦ σχεδίασε την τρέχουσα καμπάνια για τη σεξουαλική παρενόχληση τον Ιούλιο 2017, με όλες τις ιστορίες να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από ομάδα ερευνητριών της ΓΓΙΦ.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΓΓΙΦ. Όλες οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του WIFT (Women in Film and Television), ένα διεθνές σωματείο με 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη και στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Το WIFT ιδρύθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα ως WIFT GR (Women in Film and Television Greece).

Τα σενάρια έγραψε η συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα.

Στα τέσσερα σποτ παίζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης.

 
 
 
 
Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ακρως σεξιστικο το βιντεο. Οταν εκαναν οι σελεμπριτι τα σουσελ δεν ηταν εκμεταλλευση ε? Γιατι μονο ενα σεναριο εκμεταλλευσης γυναικας απο ανδρα? Το αντιθετο δεν συμβαίνει? Γκει δεν παρενοχλούν ή παρενοχλουνται σεξουαλικά?
α) Τώρα σοβαρά και τα 4 βίντεο περιγράφουν σεξουαλική παρενόχληση και δεν υπάρχει ενδεχόμενο παρεξήγησης; Το πρώτο ναι σεξουαλική παρενόχληση περιγράφει (φαίνεται κυρίως από αυτά που λέει ο Ζουγανέλης για το γατί καθώς και από την τελευταία του ατάκα περί επαγγελματικής ανόδου), το δεύτερο επίσης (ο τύπος ρίχνει δόλωμα στην Σολωμού πως υπάρχει θέμα με τη σύμβαση και μετά αρχίζει τα "θα σου πω, αν μου κάνεις αυτό"), στο τρίτο θα μπορούσε να είναι και οικονομικός εκβιασμός (πλήρωσε με και θα σε περάσω, βέβαια το ότι είναι σεξουαλική παρενόχληση φαίνεται από την ατάκα του Καληώρα περί οικειότητας "είσαι η τάδε, είμαι ο τάδε"), το 4ο θα μπορούσε και να μη είναι σεξουαλική παρενόχληση και να πρόκειται όντως για ιατρική εξέταση.β) Είναι δυνατόν εν έτει 2017 η καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών από άντρες; Να υποθέσω πως τα σενάρια της καμπάνιας γράφτηκαν πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Spacey; Ή μήπως στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκα προς άντρα, γυναίκα προς γυναίκα, άντρα προς άντρα;
Να θυμήσουμε ότι η Γραμματεία Ισότητας φώναζε να αποσυρθεί η διαφήμιση των Τζάμπο με την Άντζελα Δημητρίου γιατί προβάλει την βία προς τις γυναίκες ΚΑΙ ΟΧΙ την εικόνα του "άντρα" του οποίου ο "αντρισμός" μετριέται στο αν μπορεί αν σηκώσει το χέρι του.
Φυσικά και υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκες προς άνδρες και είναι πολύ πιο διαδεδομένη απ'ότι νομίζουμε. Μόνο που ο άνδρας δεν νοιάζεται και πολύ και συχνά ενδίδει. Αυτό λέγεται "ψυχικό με καλά ανταλλάγματα".
Αναμφίβολα η Μαλέα μετά από τις τεράστιες επιτυχίες στον κινηματογράφο που προβάλουν την ζωή της σύγχρονης δυναμικής Ελληνίδας ("Ριζότο" κ.α.) είναι η απόλυτη σκηνοθέτις για ένα τέτοιο βίντεο.