Προσπάθησαν να δολοφονήσουν γνωστό ψυχίατρο στην Κρήτη - Το χρονικό της επίθεσης

Προσπάθησαν να δολοφονήσουν γνωστό ψυχίατρο στην Κρήτη - Το χρονικό της επίθεσης Facebook Twitter
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον γιατρού- ψυχίατρου, το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο.

Οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές το αυτοκίνητο του γιατρού, ενώ ένας από αυτούς έσπασε με λοστό το τζάμι του οδηγού.

Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου και σε μικρή απόσταση από το γραφείο του γιατρού.

Το θύμα της επίθεσης αναζήτησε καταφύγιο σε φαρμακείο της περιοχής, όπου και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς έφερε ελαφρά τραύματα από θραύσματα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου και εξετάστηκε από γιατρούς και λίγο μετά μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, όπου και έδωσε κατάθεση για την επίθεση σε βάρος του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, η αστυνομία ερευνά ήδη τα στοιχεία που έχει συλλέξει από την κατάθεση του γιατρού, τις μαρτυρίες πολιτών, το υλικό από το σημείο της επίθεσης, αλλά και τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο φαρμακοποιός κ. Γιώργος Παρασύρης ήταν εκείνος που είδε τον ψυχίατρο να μπαίνει αιμόφυρτος μέσα στο φαρμακείο του ζητώντας του απεγνωσμένα βοήθεια και μίλησε στo protothema.gr.


«Κάποια άτομα τον περίμεναν έξω από το ιατρείο, κρυμμένοι στο πάρκινγκ και άρχισαν να τον πυροβολούν. Έσκυψε ο ψυχίατρος για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς και άρχισαν να πέφτουν γυαλιά από τα τζάμια του αυτοκινήτου επάνω του και αμέσως ήρθε στο φαρμακείο. Ήταν το πρώτο σημείο που σκέφτηκε να έρθει για να ζητήσει βοήθεια γιατί είχε αίματα αλλά και για να σωθεί. Είχε την ψυχραιμία και ήρθε κατευθείαν εδώ και μου λέει: "Γιώργο, με πυροβόλησαν, θέλω τη βοήθειά σου". Εμείς καθαρίσαμε το πρόσωπό του γιατί είχε ένα γυαλί μάλλον κι από εκεί προερχόταν η αιμορραγία. Δεν είδα να έχει τραύμα από σφαίρα, έτσι όπως μπόρεσα να καταλάβω. Ήταν πολύ σοκαρισμένος στην αρχή αλλά μετά συνήλθε. Τότε τον ρώτησα πόσοι ήταν και ποιοι ήταν και μου είπε ότι ήταν τρία με τέσσερα άτομα και ότι τους γνωρίζει» λέει ο φαρμακοποιός που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον ψυχίατρο.

Οι τελευταίες πληροφορίες  αναφέρουν ότι δύο ήταν οι άνδρες που χτύπησαν κατά πάσα πιθανότητα με λοστούς, δεξιά και αριστερά το όχημα του κ. Στριμπάκου, ενώ η αστυνομία εικάζει ότι υπάρχει και τουλάχιστον τρίτο άτομο, το οποίο τους περίμενε στο όχημα διαφυγής.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ωστόσο ο ψυχίατρος, αφού τουλάχιστον δύο από τις σφαίρες των δραστών χτύπησαν το παρμπρίζ του οχήματός, ενώ εκείνος προσπαθούσε να βάλει μπροστά το όχημα και δεν τον τραυμάτισαν.

Ο 50χρονος δεν έχασε την ψυχραιμία του, έβαλε μπροστά το όχημα ανέβηκε την Αρχ. Μακαρίου και κατευθύνθηκε στην Λ. Καλοκαιρινού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ protothema.gr/ neakriti.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM