Αιχμές Καμμένου κατά του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή

Αιχμές Καμμένου κατά του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση μιας τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιβάλλεται από το τουρκικό προξενείο και θέλει να υποδαυλίζει στη Θράκη την εθνική συνοχή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Να ξέρουν πολύ καλά ότι όσο κι αν θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας τόσο έτοιμοι είμαστε οποιαδήποτε στιγμή κι αν χρειαστεί να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Όσο ζει έστω κι ένας από εμάς δεν πρόκειται να υποσταλεί καμία σημαία», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, κατά την επίσκεψή του σε ταξιαρχία τεθωρακισμένων στην Ξάνθη.

Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας».

Είπε επίσης πως «η πολιτική των αμφισβητήσεων και των διεκδικήσεων της γείτονος αποδεικνύει το αντίθετο από τη θέληση για καλή γειτονία. Θέλουμε, λοιπόν, να τους πούμε εν όψει και των ημερών που έρχονται ότι καλό θα είναι να ζήσουμε ειρηνικά και να σταματήσουν τις προκλήσεις, ιδίως σε μια περιοχή για την οποία δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση από τις διεθνείς συνθήκες, είναι αμιγώς ελληνική, με απόλυτο σεβασμό σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής, ανεξαρτήτως θρησκείας και ανεξαρτήτως φυλής».

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η ελληνική Πολιτεία οφείλει πολλά στην περιοχή και σε όλους τους κατοίκους της, Ορθόδοξους και στους Μουσουλμάνους. «Είναι αλήθεια ότι για πολλά χρόνια η Θράκη είχε παραμεληθεί. Αυτή την υποχρέωση της Πολιτείας θα την αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ