Τι να κάνετε αν αποκλειστείτε μέσα στο αυτοκίνητο από τα χιόνια

Τι να κάνετε αν αποκλειστείτε μέσα στο αυτοκίνητο από τα χιόνια Facebook Twitter
Georgina Staikou / SOOC
1

Οδηγίες προς τους αυτοκινητιστές για το ενδεχόμενο αποκλεισμού τους στα χιόνια, εξέδωσε η Τροχαία, εν μέσω της επιδείνωσης του καιρού από το χαμηλό βαρομετρικό «Θησέας» που φέρνει χιονοπτώσεις και καταιγίδες σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας


Σε περίπτωση που αποκλειστείτε, η αστυνομία συμβουλεύει να παραμείνετε μέσα στο αυτοκίνητό σας φροντίζοντας να ανάβετε τη μηχανή για περίπου 10 λεπτά ανά ώρα.

Αν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό σας, τοποθετήστε στην εξωτερική κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα έντονου χρώματος για τον ευκολότερο εντοπισμό του αυτοκινήτου σας.

Αν η διαδρομή σας περνά από περιοχές που αναμένεται να χτυπηθούν από την κακοκαιρία, καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας να εξοπλιστείτε με κουβέρτες, πρόχειρο φαγητό, και αδιάβροχα, που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, προγραμματίζοντας έτσι το ταξίδι ώστε να μην συμπέσει με την «αιχμή» των καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα και φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, έως την Κυριακή αναμένονται καταιγίδες και κατά τα τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις, και για τον λόγο αυτό, η αστυνομία συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM