Ανατροπή στην υπόθεση της Ειρ. Λαγούδη: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές- Μυστήριο με το προφίλ της στο Viber

Ανατροπή στην υπόθεση της Ειρ. Λαγούδη: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές- Μυστήριο με το προφίλ της στο Viber Facebook Twitter
0

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη φέρνουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, με την οικογένειά της να προσπαθεί την ίδια στιγμή να έχει ήδη απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να λυθεί το «μυστήριο» με το προφίλ της στο Viber. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στο αίμα της 44χρονης βρέθηκε ποσότητα της ουσίας ανθρακυλαιμοσφαιρίνη άνω του 60, ενώ εντοπίστηκε και ποσότητα αλκοόλ αρκετά πάνω από τα όρια. 

«Είναι αποτέλεσμα αναμενόμενο από τη στιγμή που εξαρχής συζητάγαμε για μια δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Για να αντιληφθεί σωστά ο κόσμος, θέλω να σας πω ότι το μονοξείδιο του άνθρακα έχει την ιδιότητα δια μέσου των πνευμόνων, να περνάει στην κυκλοφορία του αίματος και να αντικαθιστά το οξυγόνο που έχει η αιμοσφαιρίνη. Όταν έχουμε τιμές αυτού του επιπέδου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και επίσης ότι ο άνθρωπος ο οποίος έχει εισπνεύσει αυτό το ποσοστό μονοξειδίου του άνθρακα, είναι εν ζωή τη στιγμή που ο καπνός έχει δημιουργήσει αυτή τη συγκέντρωση. Τα συνήθη όρια για θανατηφόρα κατάληξη είναι πάνω από 50», εξήγησε ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

«Δεν είναι μια μεγάλη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης. Αρκεί ένα ποτηράκι κρασί, ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας ή μια μεζούρα από ένα βαρύ ποτό για να φτάσουμε αυτή την ποσότητα. Η αιθυλική αλκοόλη παράγεται σε μια σορό εφόσον έχουμε προχωρημένη σήψη, καθώς τα μικρόβια που μπαίνουν στο σώμα του θανόντα, παράγουν –ψευδώς- τιμές αιθυλικής αλκοόλης», πρόσθεσε ο κ. Λέων. 

Οι αστυνομικοί αναμένουν τώρα και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να καταλήξουν στα «πώς» και τα «γιατί» της πολύκροτης υπόθεσης.

Τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά η οικογένεια της Ειρ. Λαγούδη

Τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ζητήσει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη για να μπορέσει να πάρει απαντήσεις για το ποιος άνοιξε το Viber της 44χρονης και που βρίσκεται το κινητό της τηλέφωνο.

Ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής θα πάει στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει το σχετικό έγγραφο με το οποίο η οικογένεια αναμένεται να λάβει την βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο λογαριασμός του Viber της άτυχης γυναίκας άνοιξε και άλλαξε η φωτογραφία του προφίλ. Την ανακάλυψη αυτή έκανε ο αδερφός της Ειρήνης ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε τις αρχές.

Ο κ. Ταουξής υποστηρίζει ότι το κινητό της 44χρονης βρίσκεται στα χέρια κάποιου κοντινού της ανθρώπου και μάλιστα ότι αυτός είναι ο άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση.

«Εμένα πάει κάπου το μυαλό μου, όχι σε συγκεκριμένα άτομα αλλά σε καταστάσεις. Η αδερφή μου έπεσε θύμα καταστάσεων ή απειλήθηκε κάποιος και μέσω της απειλής που δέχτηκε αυτός ή αυτοί, έπεσε θύμα η αδερφή μου και του είπανε ή τους είπανε θα σου στήσουμε τέτοιο πράγμα που θα φαίνεται ότι εσύ είσαι ο φονιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αδερφός της Ειρήνης Λαγούδη.

Με πληροφορίες από Βήμα και Star

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ