Τι συνέβη με το πλοίο που τέθηκε σε καραντίνα στη Βοιωτία μετά τον ξαφνικό θάνατο του μάγειρα

Τι συνέβη με το πλοίο που τέθηκε σε καραντίνα στη Βοιωτία μετά τον ξαφνικό θάνατο του μάγειρα Facebook Twitter
0

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών της Βοιωτίας προκάλεσε ο θάνατος 40χρονου άνδρα, μάγειρα πληρώματος φορτηγού πλοίου με το όνομα blue Tune το οποίο ήταν φορτωμένο με βωξίτη από τη Ραβένα της Ιταλίας και είχε κατεύθυνση την Αντίκυρα και το ΑτΕ.

Η είδηση πως το πλοίο τέθηκε σε καραντίνα προκάλεσε αναστάτωση σήμερα το πρωί ενώ όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν από το πλήρωμα του πλοίου ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές για τον αιφνίδιο θάνατο του 40χρονου άνδρα με καταγωγή από τη Ρωσία. 

Το λιμεναρχείο ακολουθώντας κατά γράμμα της διαδικασία που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις, ακινητοποίησε σε πρώτη φάση το πλοίο στα ανοιχτά της Αντίκυρας.

Στη συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή της ΑΔ Βοιωτίας και του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

Ακολούθως δόθηκε εντολή στον καπετάνιο να προσεγγίσει το λιμάνι του ΑτΕ ώστε οι αρχές να ερευνήσουν το πλοίο.

Οι αστυνομικοί φορώντας ειδικές στολές προστασίας ανέβηκαν από τη σκάλα στο εσωτερικό του πλοίου και ερεύνησαν το χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος. 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατος του 40χρονου οφείλεται σε καρδιακό πρόβλημα σύμφωνα με ιδιώτη ιατροδικαστή.

Όπως ανέφερε ο πλοίαρχος του πλοίου στις λιμενικές αρχές ο 40χρονος είχε βρεθεί νεκρός από το πλήρωμα πριν 24 ώρες.

Η πιθανότητα για την ύπαρξη μεταδοτικού νοσήματος στο πλήρωμα έχει πλέον αποκλειστεί και η συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητήθηκε για προληπτικούς λόγους.

Για την υπόθεση αναμένεται ιατροδικαστή έκθεση και προανάκριση προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα της εγκληματικής ενέργειας.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας της περιοχής ενώ το πλοίο αναμένεται να προχωρήσει αύριο σε κανονική εκφόρτωση προϊόντων από το εργοστάσιο

Με πληροφορίες από  tvstar.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ