ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νέος σεισμός κοντά στην Πάτρα - Σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» νωρίτερα Ιόνιο, Κρήτη και Θράκη

Νέος σεισμός κοντά στην Πάτρα - Σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» νωρίτερα Ιόνιο, Κρήτη και Θράκη Facebook Twitter
0

Σεισμός μεγέθους 3,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:07 κοντά στην Πάτρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο Μαζαράκι Αχαΐας. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα.


Στο μεταξύ, στις 01:44 τα ξημερώματα σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιόνιο πέλαγος, και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.


Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο 44 χιλιόμετρα ΝΝΔ του Αργοστολίου με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ένας άλλος σεισμός, μεγέθους 4 Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, στις 07:15, κοντά στην Κρήτη. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 97 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου και 82 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τυμπακίου.

Εξάλλου, στις 01:40 σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στα σύνορα με τη Βουλγαρία, 92 χιλιόμετρα βόρεια της Ξάνθης, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Εκτός από τη Βουλγαρία, η δόνηση έγινε αισθητή στην πΓΔΜ και τη Θράκη.

Μετά τους σεισμούς σε Ιόνιο και Βουλγαρία, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας είπε στην ΕΡΤ ότι «δεν μας ανησυχεί καθόλου αυτή η σεισμική δραστηριότητα». Τυχαίο γεγονός η σύμπτωση των δύο σεισμών, τόνισε.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ