Σάλος για την παρουσία Σαββίδη στην ορκωμοσία του Αναστασιάδη στη Βουλή

Σάλος για την παρουσία Σαββίδη στην ορκωμοσία του Αναστασιάδη στη Βουλή Facebook Twitter
Πηγή: politis.com
1

Εξηγήσεις για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην τελετή εγκατάστασης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, στη Βουλή, στις 28 Φεβρουαρίου, ζήτησε σήμερα το ΑΚΕΛ, μετά τα επεισόδια με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, βουλευτής Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε πως «το πρωτόκολλο της Βουλής ήταν πολύ αυστηρό εκείνη την ημέρα και έμειναν εκτός τελετής πολλά πρόσωπα. Είναι άξιον απορίας πώς προσκλήθηκε στην τελετή ο Ιβάν Σαββίδης και βρέθηκε και δίπλα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας».

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κάθισε δίπλα από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν μπορεί να σηκώνει κάποιος ένα τηλέφωνο και να εξασφαλίζει την παρουσία του σε μια τόσο σημαντική τελετή.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλείται να διευκρινίσει ποιος τηλεφώνησε για να εξασφαλίσει θέση στον Ιβάν Σαββίδη».

Οπλοφορούσε και στην Κύπρο ο Σαββίδης;

Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί στην Κύπρο για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην κυπριακή Βουλή.

Σύμφωνα με το politis.com, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Κάθισε δίπλα στον Γενικό Εισαγγελέα Κ. Κληρίδη και μπροστά από τους υπουργούς, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το ποιος τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση με τους πολιτειακούς αξιωματούχους.

Μάλιστα συνοδευόταν και από τη προσωπική του φρουρά. 

Έχουν υποβληθεί ερωτήσεις στην Αστυνομία, για το αν ο κ. Σαββίδης πέρασε από την αψίδα ασφαλείας πριν εισέλθει στη Βουλή και αν κατά την άφιξη του στη Κύπρο οπλοφορούσε. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Βουλή, ο κ. Σαββίδης ήταν στη λίστα προσκεκλημένων του Προέδρου Αναστασιάδη. Σημειώνεται επίσης ότι όλοι πέρασαν από την αψίδα ελέγχου, εκτός του Αρχιεπισκόπου λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η Αστυνομία διαβεβαίωσε ότι κατά την παρουσία του στην τελετή διαβεβαίωση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Σαββίδης δεν οπλοφορούσε.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ