Γιατί κόβει τα ταξίδια στην Τουρκία ο τουριστικός Οργανισμός «Ζορπίδης»

Γιατί κόβει τα ταξίδια στην Τουρκία ο τουριστικός Οργανισμός «Ζορπίδης» Facebook Twitter
2

Ο τουριστικός Οργανισμός «Ζορπίδης» ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλα τα ταξίδια προς την Τουρκία, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, αλλά και λόγω της αδιάλλακτης στάσης που κρατάει η Τουρκία στο θέμα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, που μετακινεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη, τα παράλια της Σμύρνης κι άλλες περιοχές της γειτονικής χώρας αποφάσισε να σταματήσει τις εκδρομές «μέχρι να εξομαλυνθεί και πάλι η κατάσταση».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κ. Ζορπίδη, με τον οποίο επικοινώνησε το LIFO.gr, «ο κ. Ζορπίδης οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Η ενέργεια αυτή, όπως αναφέρει, αποτελεί μία κίνηση ευαισθησίας.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της τουρκικής κοινής γνώμης για το θέμα, καθώς οι εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό παράγοντα στην τουρκική οικονομία.

Ο όμιλος Ζορπίδη θεωρεί ότι κρούει ένα πολύ σημαντικό καμπανάκι στην Τουρκία, καθώς το τουριστικό κύμα από την Ελλάδα κατέχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, μόνο ο «Τουριστικός Οργανισμός Ζορπίδη» διακινεί σε ετήσια βάση περί τους 10.000 επισκέπτες στην Τουρκία, με βασικούς προορισμούς την Κωνσταντινούπολη, την Αδριανούπολη, την οποία έχει κατ' αποκλειστικότητα με 1-3 λεωφορεία την εβδομάδα και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Σχετικά με τη ζημία που μπορεί να επιφέρει αυτή η κίνηση στον ταξιδιωτικό οργανισμό, ο κ. Ζορπίδης ανέφερε ότι θεωρεί πολύ πιο σημαντικό το μήνυμα που περνάει, από το οικονομικό κόστος που μπορεί να υπάρξει.

Ήδη η εταιρεία αναζητά νέους εναλλακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, με το βλέμμα στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στην Σερβία και τη Βουλγαρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα, σχετικά με την σύλληψη των Ελλήνων Στρατιωτικών στην Ελληνοτουρκική μεθόριο και την αδιάλλακτη στάση της Τουρκικής πλευράς, ο Τουριστικός Οργανισμός Ζορπίδη, ανακοινώνει, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, ότι αναστέλλει όλες τις Οργανωμένες Εκδρομές που έχει προγραμματίσει για διάφορες περιοχές της Τουρκίας, μέχρι να εξομαλυνθεί και πάλι η κατάσταση».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μπράβο για την εξαιρετική απόφαση, παρόλο το οικονομικό κόστος. Συγχαρητήρια και μακάρι και άλλοι οργανισμοί ή ιδιωτικές εταιρείες να κάνανε κάτι.