Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου - ΒΙΝΤΕΟ

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

Επισήμως την άνοιξη φέρνουν οι αρκούδες στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο καθώς ξύπνησαν και είναι έξω από τις φωλιές τους.

Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στο Νυμφαίο σήμαναν το εγερτήριο και για τις αρκούδες που ακολουθώντας τον φυσιολογικό κύκλο τους ξύπνησαν από το χειμέριο λήθαργο.


Πρώτες όπως πάντα ξύπνησαν οι νεαρότερες αρκούδες: οι τρεις αρκούδες που ήρθαν από την Αλβανία η Sandy, η Mira και ο Duke μαζί με τον Γιώργο.

Μάλιστα και φέτος προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές φωλιές που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν από άλλες αρκούδες. Εξίσου δραστήριοι είναι και ο Κυριάκος με τον Μανώλη.


Αντιθέτως οι γηραιότερες αρκούδες όπως η Σάσα με την Αλεξάνδρα ξύπνησαν τελευταίες και προς το παρόν προτιμούν τις φωλιές τους όπου και περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

 

Οι δύο αρκούδες που είχαν έρθει από το ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης γνώρισαν τον χειμέριο ύπνο για πρώτη φορά στη ζωή τους το 2015, σε ηλικία 22 ετών, όταν και ήρθαν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Από τότε και κάθε χειμώνα ακολουθούν τον φυσιολογικό κύκλο ζωής και κοιμούνται κάθε χρόνο από νωρίς, δείχνοντας ότι το ένστικτό τους λειτουργεί κανονικά. Από τις υπόλοιπες αρκούδες η Μπάρμπαρα κοιμήθηκε σε φυσική φωλιά την οποία και διαμόρφωσε τοποθετώντας κλαδιά και φύλλα.


Παρά το γεγονός ότι φέτος υπήρξε έντονη χιονοκάλυψη στο Καταφύγιο, πλέον τα χιόνια έχουν λιώσει και οι αρκούδες περνάνε αρκετές ώρες στη διάρκεια της ημέρας κάνοντας βόλτες.


Έτσι από την Πέμπτη 15 Μαρτίου οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να επισκέπτονται το Καταφύγιο (λειτουργεί Σαββατοκύριακα και καθημερινά εκτός Τετάρτης 10.00-16.30, ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.


Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο 23860 41500.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια