Ένας άντρας σε ουρά της ΔΕΗ είδε να πέφτουν 100 ευρώ από μια γυναίκα, δεν της είπε τίποτα, τα πήρε και έφυγε

Ένας άντρας σε ουρά της ΔΕΗ είδε να πέφτουν 100 ευρώ από μια γυναίκα, δεν της είπε τίποτα, τα πήρε και έφυγε Facebook Twitter
15

Τι θα κάνατε αν βλέπατε να πέφτουν χρήματα από έναν άγνωστο στο δρόμο ή σε κάποιο κατάστημα;

Ένας 51χρονος πάντως δεν είπε τίποτα, πήρε τα χρήματα και έφυγε.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Αγρίνιο την περασμένη εβδομάδα σστα γραφεία της ΔΕΗ και είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη και την καταδίκη του άντρα για κλοπή.

Μια 59χρονη γυναίκα πήγε το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ και μετά από λίγο διαπίστωσε πως έχασε ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

Ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Αγρινίου.

Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να εξεταστούν εικόνες από το κλειστό κύκλωμα με κάμερες που υπάρχει στο κτίριο.

Όντως η γυναίκα είχε χάσει τα χρήματα, αλλά διαπιστώθηκε πως ένας άντρας είχε βρει το χαρτονόμισμα στο πάτωμα, το πήρε και αφού το έβαλε στην τσέπη του, έφυγε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το agrionipress.gr, o άνδρας είδε το χαρτονόμισμα να πέφτει, δεν ενημέρωσε τη γυναίκα καθώς δεν ήθελε μάλλον να το επιστρέψει.


Τα στοιχεία του 51χρονου ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθη λίγο αργότερα για να δικαστεί στη συνέχεια στο Αυτόφωρο για κλοπή.

Σε βάρος του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, κατά της οποίας άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι βρισκόμενος σε υποκατάστημα Δημόσιας Επιχείρησης στην ουρά ταμείων, στο Αγρίνιο αφαίρεσε ένα χαρτονόμισμα των εκατό ευρώ, το οποίο έπεσε από την τσέπη 59χρονης ημεδαπής, η οποία επίσης ανέμενε στην ουρά των ταμείων.

Ελλάδα
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ωραιοι ως Νεοελληνες για αλλη μια φορα... Και οσοι πατε να υπερασπιστειτε την πραξη, προσπαθειστε να μπειτε στην θεση της κυριας που της επεσαν τα χρηματα και δικαιολογήστε μετα τον ανθρωπο ο οποιος ηταν απο πισω της, ειδε τι εγινε και τα τσεπωσε και εφυγε.
2-3 είπαν κάτι διαφορετικό από το "σωστό" και έσκασε μύτη και αυτός που απηύδησε από όλο το έθνος. Όπως πάντα. Νεοέλληνες, Ελληνάρες κλπ. Κύριε Ασμιλον φτάνει, η γνώμη 2-3 ατόμων δεν χαρακτηρίζει μια λόκληρη χωρα.
Φακελακι κανεις δεν δινει και ζητα σε αυτη την χωρα ε; Την φραση 100 με αποδειξη, 80 χωρις δεν την εχεις ακουσει; Πολεοδομιες, εφοριες κλπ κλπ υποδειγμα λειουργιας στην Ευρωπη και μην σου πω στον κοσμο σωστα; Ολοκληρα νησια με τυφλους-μαϊμου; Οδηγικη παιδεια, σεβασμος στα ΑΜΕΑ, αντικαπνιστος νομος κλπ κλπΩραια θα ηταν να ειμασταν κρατος/εθνος υποδειγμα, απο την θεωρια ως την πραξη ομως υπαρχει μεγαλη αποσταση. Σε καθε αρνητικο δεικτη ειμαστε στις πρωτες θεσεις, σε καθε θετικο απο την μεση και κατω, οποτε ναι ωραιοι ως Νεοελληνες.Οταν νοιαστουμε πρωτα για το κοινωνικο συνολο αντι για την παρτη μας αντε και τους κολλητους μας, κατι μπορει να γινει...
asmilon τί σχέση έχει το φακελάκι με το θέμα στο οποίο αναφερόμαστε; Με κάθε περιστατικό προσμετρούνται ταυτόχρονα και όλα τα δεινά που μπορείς να μαζέψεις από τα καώς κείμενα; Ποιος σου είπε ότι έξω είναι παράδεισος;Ένας άντρας κλέφτης, όλοι οι Έλληνες άντρες κλέφτεςμνημονιογιαπαντα. έτσι για να πούμε και το άσχετο της ημέρας. οκ.
Στα συμπεράσματα σας για τους νεοέλληνες προσμετρείστε παρακαλώ και το ακόλουθο περιστατικό: Ιούλιος 2015, capital controls φρέσκα φρέσκα και όλο το σχετικό κλίμα οικονομικής ανασφάλειας. Μπαίνω σε κατάστημα να ψωνίσω και ανοίγοντας το πορτοφόλι βλέπω πως μου λείπουν 220 ευρώ που είχα σηκώσει διαδοχικά από 2 διαφορετικές τράπεζες σε διάστημα 2 ημερών, και που ήταν και τα τελευταία μου. Τα λεφτά προοριζόντουσαν για μια υποχρέωση εντελώς ανελαστική. Χλωμιάζω και λέω στην κοπέλα στο ταμείο πως έχασα τα λεφτά μου σχεδόν κλαίγοντας, ευτυχώς είχα τα 10 για το προϊόν που είχα πάρει. Με ρωτάει που τα έχασα και της λέω πως είχα κάνει, μεταξύ άλλων, και ανάληψη από το μηχάνημα της τράπεζας δίπλα στο κατάστημα πριν μπω να ψωνίσω και μάλλον τότε μου έπεσαν. Μου λέει αφήστε το τηλέφωνο σας μήπως βρεθεί κάτι. Χωρίς καμιά ελπίδα το έδωσα, ήταν ζεστά ανώνυμα χρήματα γιατί και που να τα επιστρέψει κάποιος; Ήμουν στο απέναντι πεζοδρόμιο σε πλήρη απελπισία κάνοντας τηλέφωνα στο αγόρι μου για παρηγοριά και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Ήταν η κοπέλα από το μαγαζί, μου είπε πως τα χρήματα είχαν βρεθεί. Πηγαίνω εμβρόνητη και μου τα δίνει. Μου λέει τα βρήκαμε στο πεζοδρόμιο να τα παίρνει ο αέρας αλλά ήθελα να βεβαιωθώ πως ήσασταν όντως εσείς που τα χάσατε, γιατί οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τα έχει δει και να τα διεκδικήσει. Δε μπορώ να περιγράψω την ευγνωμοσύνη που ένιωσα. Νεοέλληνες κι αυτοί βλέπεις...
Δυστυχώς το γενικότερο επίπεδο δεν βοηθάει να σκεφτούν τι λογής άνθρωπος είναι αυτός που έχασε τα χρήματα και σε τι δύσκολη κατάσταση μπορεί να βρίσκεται. Άιντε επειδή εμείς δεν έχουμε, να τα πάρουμε από κάποιον που (κι αυτός δεν) έχει.Βέβαια αυτό ακριβώς κάνει το κράτος αυτήν την στιγμή...
Εξαρτάται από τις συνθήκες. Αν η γυναίκα στεκόταν μπροστά του στην ουρά σίγουρα θα είδε ότι της έπεσε. Θα το έδειξε και η κάμερα. Αποκλείεται να ήταν το κατοστάρι κάτω για ώρες.Μια φορά στο μετρό, κατά την έξοδο από τον συρμό και κατευθυνόμενη με το μπούγιο για την κυλιόμενη, βλέπω να σκορπίζονται στο πάτωμα κάμποσα δίευρα κουδουνίζοντας. Μία τύπισσα, αψηφώντας το ποδοπάτημα, έσπευσε να τα μαζέψει κι έγινε καπνός. Η πρώην κάτοχός τους, η οποία -όπως παρατήρησα επειδή ήμουν μάρτυρας- έχοντας πρόβλημα βαρηκοΐας δεν αντελήφθη την πορεία των νομισμάτων και μέχρι να σκύψει να ψάξει ήταν πλέον αργά. Ένιωσα μια απίστευτη αηδία για την κλέφτρα. Αν είχα αντιληφθεί εξαρχής ότι δεν ήταν δικά της θα την είχα αρπάξει από το μαλλί.
Αντιλαμβάνεσαι πως δεν τον κατηγόρησαν επειδή απλά έσκυψε και μάζεψε ένα χαρτονόμισμα από το πάτωμα. Όλοι το έχουμε κάνει αυτό. Είτε βρίσκουμε 5 λεπτά, είτε 1 ευρώ, είτε και 50 ευρώ καμία φορά αν είσαι τυχερός. Οι κάμερες έδειξαν ακριβώς το τι έγινε, εξού και η ποινή του.
Πως μπορουμε να είμαστε 100℅ σίγουροι,οτι πράγματι ''ο δράστης'' τα είδε να πέφτουν απο τη συγκεκριμένη κυρία;;;Κάποτε πριν πολλα χρόνια νεοσύλεκτος,ειδα στο πάτωμα του ΚΨΜ ενα πεντοχίλιαρο,ενα πεντοχίλιαρο εντος στρατοπεδου ισοδυναμουσε με μια μικρη περιουσία λόγο αλλης τιμολογησης.Φυσικα και το μαζεψα με τροπο και το κρατησα.Εαν εκανα την αφελες ερωτηση ποιος το εχασε,φανταζομαι οι υποψηφιοι ατυχοι θα ηταν αναριθμητοι.Επ αφορμη ομως αυτο,να μοιραστω και μια ιδιαιτερη ''εξέλιξη'' της ιστοριας,αν μπορει να υπαρξη συνδεση των γεγονοτων.Την ιδια ημερα και αρκετες ωρες μετα την ανακαλυψη του μικρου μου θησαυρου,μεσα σε ολα τα νεα που μου ελεγε τηλεφωνηκα η μάνα μου,μαθαινω οτι περιπου την ιδια ωρα εχασε ο πατερας μου ενα πεντοχίλιαρο βγαινοντας απ το σπίτι.Οταν η τύχη εχει και χιουμορ!!!
Για κλοπή; Αφού της πέσανε. Μπορεί να μην το είδε ο άνθρωπος (που λογικά το είδε αλλά λέμε τώρα).Έχει τύχει να δω να πέφτουν σε εστιατόριο 2x50€ από την τσάντα μιας γυναίκας και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν "Λεφτά!" και το δεύτερο που έκανα ήταν να της τα δώσω. Αλλά αν δεν τα έβλεπα να πέφτουν απ' την τσάντα της δεν νομίζω να της τα έδινα γιατί δεν θα ήξερα αν θα ήταν και δικά της.