Γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέει πως δεν συνέβη το περιστατικό με τον 14χρονο που δεν είχε 10 λεπτά για το εισιτήριο

Γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέει πως δεν συνέβη το περιστατικό με τον 14χρονο που δεν είχε 10 λεπτά για το εισιτήριο Facebook Twitter
3

Αρνείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι συνέβη το περιστατικό που καταγγέλλεται στον Προαστιακό της Πάτρας, με τον μαθητή που δεν είχε 10 λεπτά για να συμπληρώσει το ποσό για να βγάλει εισιτήριο και τον κατέβασαν από το τραίνο.

Η Εταιρεία επικαλείται τις αναφορές του προσωπικού στην προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε, η οποία ολοκληρώθηκε άλλα και το γεγονός ότι δεν εκδίδονται εισιτήρια επί των συρμών.

Η μητέρα ενός 14χρονου σε σημερινές δηλώσεις της κατήγγειλε ότι ο ελεγκτής τον κατέβασε σε μια στάση εντελώς άγνωστη για εκείνον στην Αγυιά με αποτέλεσμα να μην μπορεί της εξηγήσει που βρίσκεται, προκειμένου να τον παραλάβει η ίδια, που όμως τον περίμενε στο Ρίο.

«Ας μου τηλεφωνούσαν για να πάω εγώ και να του δώσω τα χρήματα στην στάση που επρόκειτο να κατέβει το παιδί ή να περιμένουν μέχρι να πάω να το πάρω, παρά να το αφήσουν σε ένα σημείο που δεν γνωρίζει», είπε η μητέρα,

Καλεί πάντως όποιον επέβαινε στην αμαξοστοιχία και αντελήφθη κάτι να επικοινωνήσει με την εταιρεία.

Συγκεκριμένα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι:

1. Στον Προαστιακό Πάτρας, ήδη από τις 22 Φεβρουαρίου 2018 δεν εκδίδονται εισιτήρια επί των συρμών. Η έκδοση εισιτηρίων του Προαστιακού Πάτρας γίνεται αποκλειστικά από σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην πόλη της Πάτρας και σε επιλεγμένους σταθμούς. Επομένως, ο ελεγκτής εισιτηρίων δεν είχε στην κατοχή του εισιτήρια και δεν θα μπορούσε να προβεί σε πώληση.

2. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. διερεύνησε άμεσα και επισταμένα την καταγγελία με ΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Από τις αναφορές του προσωπικού, αλλά και στοιχεία που έχει (μέχρι στιγμής) στη διάθεσή της η εταιρία, δεν προκύπτει ότι το περιστατικό έλαβε χώρα.

Ωστόσο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. παρακαλεί όποιον επέβαινε επί της ως άνω αμαξοστοιχίας και αντελήφθη το περιστατικό της καταγγελίας να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας ενημερώσει

Ανάλογη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην εταιρεία.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Για 0,1€ αμφιβάλλω αν έγινε τέτοιο σκηνικό. Ειδικά σε παιδί. Εκτός κι αν το παιδί συμπεριφέρθηκε άσχημα ή δεν είχε καθόλου χρήματα πάνω του.Η μητέρα θα έπρεπε να μεριμνήσει να έχει δώσει στο παιδί παραπάνω λεφτά και το παιδί να έχει την αντίληψη πως πρέπει να τα κρατήσει, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.Τώρα η ΕΔΕ γιατί γίνεται δεν καταλαβαίνω, αφού ποτέ δεν γίνεται κάτι.
Μια καταγγελία που μπορεί να χαρακτηριστεί από περίεργη έως γελοία στα πλαίσια πάντα του συνθήματος «για τα πάντα φταίνε οι άλλοι». Όσα λάθη και παραλείψεις και να έκανε ο ελεγκτής, τα λάθη και οι παραλείψεις της μητέρας είναι πολύ περισσότερα. Όταν ένα 14χρονο παιδί κυκλοφορεί μακρυά από το σπίτι, πρέπει ο κηδεμόνας να έχει φροντίσει (α) να έχει πάντα μαζί του ένα επίσημο έγγραφο που να δείχνει την ταυτότητά του, (β) να έχει αρκετά χρήματα για μια έκτακτη ανάγκη, (γ) να έχει κινητό για επικοινωνία με τον κηδεμόνα και (δ) ο κηδεμόνας να έχει αξιολογήσει σωστά την ωριμότητα και ψυχική δύναμη του παιδιού για να κυκλοφορεί μόνο του. Σε κάτι απ' όλα αυτά απέτυχε η μητέρα.
Δεν φαίνεται να αντελήφθης το νόημα του άρθρου: το περιστατικό ενδέχεται να μην είναι αληθινό, αλλά εσύ σπεύδεις να κηρύξεις αποτυχημένη μια μητέρα. Δεκατεσσάρων χρονών δεν είναι νήπιο. Τα δεκατετράχρονα κυκλοφορούν μακριά από το σπίτι, εσύ το δικό σου να το περιμένεις να σχολάσει από το σχολείο για να το παραλάβεις (άνετα το κάνεις ρόμπα στους υπόλοιπους). Ταυτότητα βγάζουν από τα 12. Αν δεν την έχει πάνω του, δεν είναι σφάλμα του "κηδεμόνα". Ένα παιδί που κυκλοφορεί καθημερινά με την συγκοινωνία έχει κάρτα και δεν παλεύει με δεκάλεπτα για να βγάλει εισιτήριο. Γούστο έχεις που από την μια κρίνεις ότι ένα παιδί πρέπει να "αξιολογηθεί ως προς την ωριμότητα και την ψυχική του δύναμη για να κυκλοφορεί μόνο του", ενώ για να κουβαλάει χρήματα -και μάλιστα αρκετά (πολύ large είστε μερικοί που δεν σας άγγιξε η κρίση)- δεν χρειάζεται μυαλό.Συνοψίζοντας: το περιστατικό είναι fake news και το σχόλιό σου ένα τεράστιο δάχτυλο που κουνιέται.