Να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ορφανά παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, προτείνει ο Μεϊμαράκης

Να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ορφανά παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, προτείνει ο Μεϊμαράκης Facebook Twitter
4

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προτείνει να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ανήλικα παιδιά του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5, σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του».

Ο 34χρονος που σκοτώθηκε στην μοιραία πτήση του Μιράζ κοντά στη Σκύρο αφήνει πίσω του και δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 6 και 8 ετών.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μορφοβούνι, όπου ζουν οι γονείς και ο αδερφός του.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Πετρούπολη μαζί με την σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους, αλλά πέρασε το Πάσχα στη Σκύρο, όπου είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους πιλότους από την Τανάγρα λόγω των έκτακτων μέτρων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας εξαιτίας της έντονης κινητικότητας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει για τελευταία φορά με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, λίγες ώρες πριν απογειωθεί για επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών. 

Από χθες στο χωριό της Καρδίτσας επικρατεί θρήνος.

Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την χήρα του αδικοχαμένου σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, Μαρία και τον πατέρα του, Απόστολο Μπαλταδώρο.

Ο ΠτΔ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του σμηναγού και επανέλαβε ότι η Πολιτεία θα είναι πάντα δίπλα τους.

Η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού, ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κρίμα του 34 ετών σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Είθε να αναπαυεται εν ειρήνη. Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν χάσει την ζωή τους που είναι πάνω από 100...Σχετικά με τα παιδιά του συγκεκριμένου, με απόφαση της Βουλής υιοθετήθηκαν. Θα τους δίδονται χρήματα εως τα 18 τους και σε περίπτωση σπουδών, εως τα 25 τους. Για τρία τέκνα αποφασίστηκε το ποσό των 21.000 ευρώ ετησίως ήτοι 1.750 ευρώ το μήνα δηλαδή επίδομα παιδιών. Το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν και μπράβο.Επιπλέον αναφέρω και αντίθετα με ό,τι ακούγεται, η γυναίκα του θα πάρει παραπάνω από 300 ή 400 ευρώ σύνταξη χηρείας. Μπορεί να έχουμε τις ενστάσεις μας με τον νόμο που έφερε τότε ο Κατρούγκαλος αλλά τουλάχιστον υπάρχει μία και μοναδική εξαίρεση: εξαιρούνται από τον νέο νόμο εαν ο/η σύζυγος πέσει ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.
Διορθώνω απλά τυπικά: 1500 ευρώ καθώς 18.000 ετησίως είναι λόγω 2 παιδιών. Νόμιζα είχε 3 ο μακαρίτης. Επιπλέον η Superleague προχωρά σε δωρεά 100.000 ευρώ, πράγμα αναπάντεχο και μπράβο.
Αντί για κινήσεις εντυπωσιασμού στον απόηχο μιας τραγωδίας, ας φροντίσουν την ουσία, να συντηρούν σωστά τον εξοπλισμό που έχουν ήδη αγοράσει ώστε να αποφευχθούν τέτοια συμβάντα στο μέλλον και να μη μείνουν άλλα ορφανά από έλλεψη συντήρησης. Το γεγονός ότι βρέθηκαν στοιχεία για απόπειρα auto-eject το οποίο προφανώς δε λειτούργησε αποσιωπείται συστηματικά.