Eurovision 2018: Η Ελλάδα εκτός τελικού! - Κόπηκε η Τερζή και πέρασε η Φουρέιρα

Eurovision 2018: Η Ελλάδα εκτός τελικού! - Κόπηκε η Τερζή και πέρασε η Φουρέιρα Facebook Twitter
22

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα με την Ελλάδα να μην περνάει στον τελικό και την Κύπρο να παίρνει το πολυπόθητο διαβατήριο.

Το τραγούδι «Όνειρό μου» της Γιάννας Τερζή δεν θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision καθώς δεν τα κατάφερε απόψε, απογοητεύοντας τους Έλληνες φανς του διαγωνισμού.

Ωστόσο η Ελένη Φουρέιρα πέρασε και θα διεκδικήσει την πρωτιά για την Κύπρο με το Fuego.

H Ελένη Φουρέιρα θεωρείται μάλιστα φαβορί καθώς σήμερα το τραγούδι της έρχεται πρώτο στα στοιχήματα. Καλό είναι επίσης να σημειωθεί πως η Ελένη Φουρέιρα έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκφράσει τη θέληση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, αλλά η ΕΡΤ την απέρριπτε. 

«Τα τελευταία τρία χρόνια έστελνα τη δική μου πρόταση στην ΕΡΤ με κάποια τραγούδια, που μετά τα κυκλοφόρησα ως προσωπικά μου singles και έγιναν νούμερο ένα. Δεν ήθελε η ΕΡΤ. Μας έλεγαν οι άνθρωποι ότι ήθελαν ελληνικούς στίχους, μπαλάντες, άλλα πράγματα από αυτά που κάνω εγώ», είχε πει η Ελένη Φουρέιρα σε πρόσφατη συνέντευξή της προσθέτοντας πως έκανε και φέτος πρόταση. «Μου είπαν το ίδιο πράγμα. Αποφάσισα λοιπόν ότι δεν θα ξαναπροσπαθήσω. Είπα στον εαυτό μου "δεν πειράζει, δεν θα γίνει ποτέ, πάρ' το χαμπάρι"».

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στη 14η θέση και η Κύπρος στην 19η, τελευταία μεταξύ των αποψινών διαγωνιζόμενων.

Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Αυστρία είναι οι δέκα συμμετοχές που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του 63ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός για την επιλογή ακόμα δέκα χωρών.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ελληνική τραγωδία με το τραγούδι της Τερζή που κόπηκε στη Γιουροβίζιον, μέσα από 15 tweets

Δείτε τις αποψινές εμφανίσεις που έκαναν οι ερμηνεύτριες στη σκηνή του Altice Arena:

 
 
Ελλάδα
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Ήταν απόλυτα αναμενόμενο, κι από μια πλευρά χαίρομαι που έφαγαν τα μούτρα τους."Καλό είναι επίσης να σημειωθεί πως η Ελένη Φουρέιρα έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκφράσει τη θέληση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, αλλά η ΕΡΤ την απέρριπτε." Πηγή: www.lifo.grΑκριβώς. Δεν ακούω Φουρέιρα, δεν ανήκει στο είδος της μουσικής που με αφορά, αλλά πραγματικά έκανε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ performance επιπέδου Shakira. Εύχομαι ολόψυχα να τα πάει καλά γιατί κάνει εξαιρετική δουλειά on stage, παρ' όλο που φωνητικά διαπίστωσα πως είναι αδύναμη στο live.Εμείς στείλαμε για άλλη μια φορά, την κόρη ενός εξαιρετικού τραγουδιστή, η οποία κατά τη γνώμη μου η ίδια είναι το πολύ μέτρια (τέρμα ένρινη φωνή, αταίριαστη με το επίπεδο των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων), με ένα στοίχο που δεν αφορά ΚΑΝΕΝΑΝ εκτός Ελλάδας (ο διάλογος, λέει, μεταξύ της Ελλάδας και των Ελλήνων, χέστηκε η Φατμέ στο γενί τζαμί δηλαδή για το μέσο κοινό της Eurovision), με τέρμα νταούλι σε βαθμό που γίνεται όλο ένας αχταρμάς αδιάφορος.Πραγματικά πήραμε αυτό που μας άξιζε. Καλή επιτυχία στη Φουρέιρα.
Δεν πειραζει...θα κανουμε οικονομια.ξερει κανεις αν η ΕΡΤ μας επιστρεψει το ποσο που υπολογιζε να δωσει αν περναγαμε στο τελικο;πανω κατω κανενα 1000αρικο θα ειναι!!!Υ.Γ. Γιαννα εισαι υπεροχη. το τραγουδι σου θα ακουγεται για πααααρα πολυ καιρο. απλα εκει που ειχες ονειρο να πας δεν κρινουν φωνες,αλλα καπουλια!
Η ΕΡΤ δεν πληρώνει τιποτα πλέον εδω και κάποια χρόνια! Μονο τους δημοσιογράφους της που πηγαίνουν εκει! Ολα τα υπόλοιπα έξοδα, τα πάντα, τα πληρώνει η δισκογραφική του καλλιτέχνη..
Πόσο τραγικό που στην Ελλάδα ακόμη παρακολουθούν την Γιουροβίζιον με εθνικιστικά κριτήρια! Δεν εχουν κτλβει τπτ απο το ενωτικό και ανάλαφρο πνεύμα του διαγωνισμού, νομίζουν οτι είναι "Μπαλλλλλίτσα"! Αφήστε την Γιουροβίζιον σε αυτούς που την κατλαβαίνουν, σε αυτους που έχουν την ικανότητα να δούνε "πολλά χρώματα" και δείτε ποδοσφαιρο ινστέντ και σκοτωθείτε στο ξύλο μεταξύ σας! Επίσης ποσο "εθνική ξεφτίλα" αυτες οι ρατσιστικές αηδίες που γραφονται για την -σούπερ θεάρα onstage-Φουρέιρα! Yπήρχε πιθανότητα να έκραζαν τα βρετανικα μίντια την Αλβανίδα Dua Lipa ή τα σουηδικά την μαροκινής καταγωγής Loreen για την καταγωγή τους?! Στην Ελλαδα γραφουν ρατσιστικες αηδιες γιατι ξερουν οτι υπαρχει κοινο που τα υποστηρίζει!Θέλω να κερδίσει η Φουρέιρα για να καταλαβουν κ οι σοβαροφανείς ταγαροκουλτουριάρηδες της ΕΡΤ ποσο γελοιοι είναι! Ειναι δυνατο να χεις τέτοια περφόρμερ στην Ελλαδα να την απορρίπτεις κ να μην την εκμεταλλεύσαι για ενα διαγωνισμό που ειναι κομμενος και ραμμένος στα μέτρα της?! Ταγαρόβλαχοι που δεν έχουν ιδέα απο ποπ κουλτούρα, κατι σαν νέρντς που κάνουν παρτι γεννεθλιων κανεις το λαθος να πας και σου βάζουν όπερα για να διασκεδάσεις!
Υπαρχει μια διαφορά. αυτοι δεν εκρυψαν την καταγωγη τους ουτε απο φοβο ουτε απο ντροπη. Αν δεν εισαι περηφανος για την καταγωγη σου κατσε στ αυγα σου και οχι 1,2 μηνες πριν την Γιουροβιζιον να την "αποκαλύπτεις"
Ξεχνάς το σλόγκαν που κυκλοφορούσε ευρέως "δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ, αλβανέ, αλβανέ". Η κοπέλα ήθελε να ξεφύγει από αυτό, να ανέβει λίγο σκαλοπάτι. Δεν συγκρίνεται με Dua Lipa ή τις άλλες γιατί αυτές δεν ξεκίνησαν καριέρα στην Ελλάδα αλλά σε πραγματικά μούλτι κούλτι χώρες. Δεν περίμενα ποτέ να υπερασπίζομαι την Φουρέιρα γιατί δεν ακούω τέτοιου είδους μουσική, αλλά το σωστό να λέγεται. Είναι άξια και ό,τι θέση πάρει θα την έχει πάρει με το σπαθί της.
Σε όλη την Ευρώπη παρακολουθούν τον διαγωνισμο με εθνικά (όχι εθνικιστικά κριτήρια, λίγο να καταλαβαίνουμε την διαφορα) γι αυτό και τόσα χρόνια είναι αναμενόμενες οι συμπαθειες και οι αντιπάθειες μεταξυ κρατών στην ψηφοφορία.Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές απέναντι στην θέα, συμφωνω μαζί σου, Φουρειρα. Γι αυτό και δημοφιλής σταρ και μόνιμα εγκατεστημένη είναι η κοπέλα στην Ελλάδα. Κατα τα αλλά ο «μια ωραία πεταλούδα» χαιρετισμός της (μέχρι πρότινος λατινοαμερικανας) Ελένης είναι σύμβολο Αλβανών εθνικιστών που δηλώνουν βλέψεις σε Ελληνικά εδάφη. Οποίος λεει πως είναι ταχα είναι σύμβολο αλβανικής υπερηφάνειας, είναι εξίσου ανέκδοτο με τους οπαδούς της ΧΑ οταν λένε πως ο ναζιστιστικος τους χαιρετισμός είναι των Ρωμαίων λεγεωνάριων και πως η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Οποίος γινεται αυστηρός με τα αντανακλαστικά των Ελλήνων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ας έχει υπ όψιν του πως δεν έχει ειπωθεί ποτέ οτι το Χαμπσαιρ είναι Αλβανικό, ούτε ότι η Ουπλαντ είναι Μαροκινη.
τι 1-2 μήνες πριν τη Γιουροβίζιον ρε συ Λούνα; Η γυναίκα το έχει πει εδώ και 4 χρόνια. Εξηγώντας κιόλας ότι το είχε κάνει γιατί οι αλβανοί ήταν ανεπιθύμητοι στις δισκογραφικές.
Να σου πω εγώ για την Γιάννα;Ούτε που την ήξερα, "περιοδεύοντας" μέσα στο YouTube βρήκα μία συνέντευξή της, τότε που είχε επιστρέψει από Πορτογαλία όπου είχε πάει για τα γυρίσματα του εισαγωγικού κλιπ για το τραγούδι (πριν τους ημιτελικούς).Ούτε να μιλήσει δεν ξέρει. Σαν κάτι 18χρονα που μασάνε γρήγορα τις λέξεις και βγάζουν κάτι ακατάληπτο. Δεν στεναχωρήθηκα για ελόγου της καθόλου, ήταν κρίμα όμως για το τραγούδι γιατί ήταν όμορφο και το χαντάκωσε.
ms12 ο αετός είναι στη σημαία τους και η εθνική τους ονομασία (Shqiptare) στην ίδια τους τη γλώσσα είναι "Αετοί". Τηρουμένων των αναλογιών είναι σα να θεωρείς χρυσαυγίτη όποιον σταυροκοπιέται περνώντας από εκκλησάκι. (με τη σημαντική διαφορά ότι ο αετός δεν είναι κλαψιάρικη μίζερη χειρονομία)Τα υπόλοιπα είναι αηδίες των ελληναράδων που την παραμικρή ένδειξη ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν εθνική ταυτότητα τη θεωρούν εθνικισμό και μάλιστα ακραίο, επεκτατικό κλπ, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι έχουν "χαμένες πατρίδες" από τη Σικελία μέχρι τον Ινδό Ποταμό [κάτι τέτοιο δεν τραγούδαγε το ρακόμελο που στείλαμε;] και έχουν αναγνωρίσει ακριβώς μισή μειονότητα στο έδαφός τους μόνο και μόνο επειδή η εναλλακτική ήταν να φτάσει ο Κεμάλ μέχρι τη Στούπα Μεσσηνίας. :)
Η χειρονομία είναι σύμβολο εθνικιστικών ομάδων, google it. Όχι δυο μέτρα δυο σταθμά. Ο Έλληνας να θεωρείται καφρος εθνικιστής και ο αλλοδαπός εθνικά υπερήφανος. Όχι δυο μέτρα δυο σταθμά. Punto
Βρε παιδιά, πραγματικά δεν το είχε φωνητικά. Σε διαγωνισμό τραγουδιού, πρέπει να μπορείς να τραγουδάς.Συμπαθητικό το τραγουδάκι, αλλά ίσως ήθελε κάποιαν άλλη να το πει.
Το τραγούδι αξιοπρεπές αλλά φωνή δεν είχε για τέτοιο κομμάτι. Ένα κλικ πάνω από τον Ρακιτζή είμασταν, άσε καλύτερα έτσι. Κατα τα αλλά υποτίθεται πως θα υπήρχε σκηνογραφικο εύρημα, πως το χέρι θα έριχνε λέιζερ πάνω στην σκηνή. Παθαμε ξανά «προγραμμα Θεσσαλονίκης» δηλαδή;;;;;