Γιώργος Κιμούλης: Έξι γυναίκες ηθοποιοί τον κατηγορούν για ψυχολογική βία

Γιώργος Κιμούλης: Έξι γυναίκες ηθοποιοί τον κατηγορούν για ψυχολογική βία Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Στις έξι ανέρχονται πλέον οι Ελληνίδες ηθοποιοί που έχουν καταγγείλει με δημόσιες παρεμβάσεις τους, ψυχολογική βία και εργασιακό εκφοβισμό από τον Γιώργο Κιμούλη

Μετά την Ζέτα Δούκα, Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Κατερίνα Παπουτσάκη και Φαίη Ξυλά κατήγγειλαν τον Γιώργο Κιμούλη είτε σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν, είτε με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται πως η Ζέτα Δούκα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλε πρώτη για λεκτική αλλά και σωματική βία. «Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω και να το διαχωρίσω, είναι ψυχολογικής και λεκτικής φύσεως βία», είχε κάνοντας λόγο για μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Τον Δεκέμβριο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μία νύχτα που «καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, είχε πολύ λίγο κόσμο στην βραδινή παράσταση, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση και όταν κατέβηκα να πω «οκ γιατί δεν βγαίνεις να το πεις εσύ επί σκηνής» με έβρισε, με κλώτσησε και είπε «ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Γερονικολού: Με φόβισες, με τρόμαξες


Λίγο μετά την εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα, με ανάρτησή της στο Instagram, η Κατερίνα Γερονικολού, κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό. «Με φόβισες. Με τρόμαξες... Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη ''συνεργασία μας''» έγραψε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Γερονικολού.

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου 

 

«Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου. Μετά από τη συνεργασία μας παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης και το ήξερε αυτό. Απέκτησα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές», ανέφερε από την πλευρά της η Ευδοκία Ρουμελιώτη. 

Παρότι, όπως ανέφερε, στις πρόβες όλα πήγαιναν περίφημα, όλα ξεκίνησαν την πρώτη φορά στη σκηνή. «Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά, Μετά τη συνεργασία μας φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή και ερχόταν από πίσω μου και δε μπορώ να πω αυτά που άκουγα να μου λέει στο αυτί μου», είπε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε η ηθοποιός ήταν η πρώτη φορά που δεν έκλεισε τη σεζόν. «Πήγα και βρήκα τον καλλιτεχνικό διευθυντή, που ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, και του είπα ότι θέλω να φύγω, και μου είπε ότι η ψυχική υγεία μου είναι πάνω από όλα», πρόσθεσε.

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη: Αναγκάστηκα να πάρω χάπια


«Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητα και η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος ανθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης», ανέφερε από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. 

«Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της παράστασης, σε ένα από τα πολλά ξεσπάσματα που είχε απέναντι μου, συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα», συνέχισε προσθέτοντας πως τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας μας αναγκάστηκα να πάρω χάπια για το στομάχι για να μπορώ να στέκομαι όρθια στην πρόβα.

Φαίη Ξυλά: Η χειρότερη συνεργασία μου

Για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη μίλησε και η Φαίη Ξυλά. «Ήταν από τις πιο δύσκολες, ίσως η χειρότερη συνεργασία μου αυτή με τον Γιώργο Κιμούλη. Από εκεί και πέρα έβαλα τα όριά μου, με αποτέλεσμα να έχουμε μια συνεργασία χωρίς καμία επαφή, που δεν είχαμε καμία συνομιλία. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία, πολύ δύσκολα. Θεωρώ απαράδεκτο ο οποιοσδήποτε να εκμεταλλεύεται τη θέση του ως σκηνοθέτης ή θιασάρχης. Αν η κοπέλα δέχτηκε σωματική ή λεκτική βία ή όλα αυτά που περιγράφει, είναι καταδικαστέο... Εμείς με τον Γιώργο Κιμούλη είχαμε άλλα ζητήματα, που αν τα πω μειώνουμε το περιστατικό», ανέφερε η Φαίη Ξυλά.

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα»


Για την ψυχολογική πίεση που δέχθηκε μίλησε και η Κατερίνα Παπουτσάκη, αποκαλύπτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη απέκτησε ψυχοσωματικά ψυχοσωματικά ζητήματα. «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα και είχα ένα θέμα στο στομάχι», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σελίδα LadyLike.

Πώς αντιδρά ο Γιώργος Κιμούλης 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κιμούλης, διέψευσε τα όσα τον κατηγορεί η Ζέτα Δούκα και ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά της ηθοποιού. «Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Έχω κινηθεί ήδη δικαστικά, κάνοντας αγωγή και μήνυση για ακραία συκοφαντική. (...) Η κυρία Δούκα δεν ήταν ένα κορίτσι που μόλις είχε βγει από τη σχολή ούτως ώστε εάν έχουν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα να μην έχει σηκωθεί να έχει φύγει; Ή να μην έχει πάει στον παραγωγό να του πει ότι φεύγω αν ο κύριος τάδε συνεχίσει να μου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε. 

Σε σχέση με όσα του προσάπτει η Κατερίνα Γερονικολού, ο Γιώργος Κιμούλης είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία... Δεν έχω να πω κάτι τώρα για την κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει...Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM