69χρονη από τη Λέσβο είναι πλέον φοιτήτρια

69χρονη από τη Λέσβο είναι πλέον φοιτήτρια Facebook Twitter
4

 

69χρονη από τη Λέσβο είναι πλέον φοιτήτρια Facebook Twitter

Στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας κατάφερε να περάσει 69χρονη από τη Λέσβο, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο μιας ολόκληρης ζωής.

Η Νίκη Λαζάρου, ήθελε, όπως είπε στη ΝΕΡΙΤ,  από παιδί να σπουδάσει αλλά δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες της εποχής. Ξενιτεύτηκε στη Ν. Αφρική μόλις τελείωσε το Δημοτικό και εκεί παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. «Ήθελα να γίνω οικονομολόγος, αλλά οι συνθήκες της εποχής δεν επέτρεπε στα παιδιά να διαλέξουν ελεύθερα όπως σήμερα. Δεν μπορούσα να εξωτερικεύσω τον πόθο μου να σπουδάσω. Έπρεπε να μεγαλώσω και να παντρευτώ», εξομολογήθηκε.

Το 1992 ήρθε για διακοπές στο νησί της μαζί με τον Ιρλανδό σύζυγό της και αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα. Μόλις έμαθε για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αποφάσισε να γραφτεί και την προηγούμενη εβδομάδα έμαθε ότι είναι πλέον φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 «Όταν άνοιξα τον υπολογιστή και είδα το όνομά μου, κόντεψα να λιποθυμήσω. Ευτυχώς, είχε έρθει μία φίλη μου για να μου συμπαρασταθεί γιατί με ξέρει. Έκλαιγα από χαρά, δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε η Νίκη Λαζάρου στη ΝΕΡΙΤ.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, όχι μόνο ότι πέρασα, αλλά και ότι η ανθρωπολογία είναι αυτό ακριβώς που ήθελα να σπουδάσω!» είπε επίσης στην «Εφ.Συν.».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ