Από το στενό περιβάλλον της φοιτήτριας ο άνθρωπος που τη διαπόμπευσε

Από το στενό περιβάλλον της φοιτήτριας ο άνθρωπος που τη διαπόμπευσε Facebook Twitter
4

Από το στενό περιβάλλον της 25χρονης φοιτήτριας από τη Μυτιλήνη είναι σύμφωνα με πληροφορίες,  ο άνθρωπος που την διαπόμπευσε πετώντας στο δρόμο φωτοτυπίες ότι είναι φορέας του ιού HPV(κονδυλώματα) και όχι του HIV, όπως αρχικά μετέδωσε  σάιτ τοπικής εφημερίδας. Όπως εξήγησε στο Έθνος ο γραμματέας του ιατρικού συλλόγου του νησιού, η διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας για τον HIV είναι πολύ συγκεκριμένη και γίνεται βάσει ειδικού αυστηρού πρωτοκόλλου. Το ονοματεπώνυμο του ασθενούς δεν μπορεί αναφέρεται στα ιατρικά έγγραφα, παρά μόνο κωδικοποιημένα, με τα αρχικά του γράμματα.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν στο «Εθνος» ότι πιθανόν ήταν μια ενέργεια εκδίκησης προς την κοπέλα από το στενό της περιβάλλον και ότι μέχρι χθες το μεσημέρι η 25χρονη δεν είχε καταφύγει στις Αρχές για να ζητήσει βοήθεια και προστασία ή να καταγγείλει το περιστατικό.

 «Θα μπορούσε να εκτιμήσει κάποιος πως πρόκειται για φίλο ή πρώην φίλο της ασθενούς, ο οποίος για κάποιον λόγο θέλησε να την τιμωρήσει και επέλεξε αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Ανιτσάκης.και προσέθεσε: «Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο είναι απολύτως απαράδεκτο, κατακριτέο και καταδικαστέο από τον Ιατρικό Σύλλογο».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λέσβου, Δημήτρης Καλίας, έκανε λόγο για μια «απολύτως απάνθρωπη και καταδικαστέα ενέργεια, που παραβιάζει πλήρως την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιατρικού απορρήτου».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM