ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μηδενικό το ενδιαφέρον από γιατρούς για εργασία στη Φινλανδία με 6 χιλ. ευρώ το μήνα

Μηδενικό το ενδιαφέρον από γιατρούς για εργασία στη Φινλανδία με 6 χιλ. ευρώ το μήνα Facebook Twitter
32

Σχεδόν μηδενικό είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται μέχρι στιγμής από την Ελλάδα για 18.000 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν στη Φινλανδία, αφού παρά τη δημοσίευση της  προκήρυξης στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ/EURES -και μάλιστα στα Ελληνικά- εδώ και δύο εβδομάδες, μόλις 2 γιατροί έχουν κάνει αιτήσεις.

Όπως δηλώνει στο Έθνος η κ. Κίρσι Μέλβολα-Γεωργακαράκου της BBi Communication, που έχει αναλάβει εκ μέρους της φινλανδικής κυβέρνησης τη διαχείριση των αιτήσεων από την Ελλάδα «Οι Ελληνες γιατροί έχουν πολύ καλή φήμη στη Φινλανδία, όχι μόνο για τις καλές σπουδές τους, αλλά και για τον χαρακτήρα τους».

Η ίδια λέει ότι όταν στο παρελθόν έβγαινε στην Ελλάδα προκήρυξη για θέσεις στη Φινλανδία οι αιτήσεις ήταν τουλάχιστον χίλιες μέσα σε μια μέρα.  «Μου έχει κάνει εντύπωση που εδώ και δύο εβδομάδες μόλις δύο άτομα έχουν ενδιαφερθεί για μία τόσο καλή θέση εργασίας», λέει η κ. Γεωργαράκου και αναφέρει ότι ίσως να μην έγινε γνωστή η συγκεκριμένη προκήρυξη ή να μην αντέχουν οι Έλληνες τον φινλανδικό καιρό.

Ο μισθός που προσφέρεται βάσει της προκήρυξης είναι γύρω στις 6.000 ευρώ για 37,5 ώρες εργασίας την εβδομάδα για μόνιμη θέση στο φινλανδικό δημόσιο. Oι συγκεκριμένοι μισθοί, προσαρμόζονται από την τοποθεσία και την ειδικότητά τους, όμως οι γιατροί δικαιούνται επιπρόσθετες αμοιβές κατά μέσο όρο 28% του βασικού μισθού τους. Προσφέρονται δε και δωρεάν μαθήματα φινλανδικών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις για τους βασικούς μισθούς, οι μισθοί για νοσηλευτές είναι 1.935,44€/μήνα, αλλά ανεβαίνουν για επαγγελματία νοσοκόμο (2.236,42€) ή για προϊστάμενο (2.861,74€). Προβλέπονται πρόσθετες αμοιβές, κατά μέσον όρο 20%-30% πλέον του βασικού μισθού.

Στα προγράμματα παρέχεται επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δωρεάν υποστήριξη για την εύρεση κατοικίας, για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος του επαγγελματία υγείας στη Φινλανδία και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη υποστήριξη για οικογενειακά θέματα (σχολεία για τα παιδιά) καθώς και διασύνδεση με τοπικά δίκτυα υποστήριξης.

32

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM