ΣΙΝΕΜΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΥΣΗ

Η Αθήνα απόψε φωνάζει «Je suis Charlie»!

φωτό: Μαρίλη Ζάρκου/ LIFO

 

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σε ένδειξη συμπαράστασης πένθος του Γαλλικού λαού έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα 31 στην Αθήνα.

 

Η πρωτοβουλία των πολιτών με αφορμή το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo διοργανώθηκε μέσω social media και άνθρωποι όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων έσπευσαν να συμμετάσχουν στο "Je suis Charlie - Athènes".

 

Η κυκλοφορία στην οδό Σίνα έχει διακοπεί. Παρόντες στην συγκέντρωση είναι αρκετοί καλλιτέχνες, πολιτικοί και άνθρωποι των γραμμάτων. 

 

Αναλυτικά το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης για το "Je suis Charlie - Athènes" αναφέρει:

Εμείς πολίτες της Αθήνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του Γαλλικού λαού για την αποτρόπαιη δολοφονία των ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών, θα συναντηθούμε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 17:00.

Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!

φωτό: Μαρίλη Ζάρκου/ LIFO

 

φωτό: Μαρίλη Ζάρκου/ LIFO

φωτό: Μαρίλη Ζάρκου/ LIFO

 

φωτό: Μαρίλη Ζάρκου/ LIFO

 

Πολίτης γράφει σε βιβλίο συλλυπητηρίων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης που πραγματοποιούν μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών της Αθήνας, για το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo και την αποτρόπαιη δολοφονία δημοσιογράφων και σκιτσογράφων που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών, την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στο Γαλλικό Ινστιτούτο.Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 

Πολίτες κρατούν πλακάτ που γράφουν "Je suis CHARLIE"κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης που πραγματοποιούν μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών της Αθήνας, για το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo και την αποτρόπαιη δολοφονία δημοσιογράφων και σκιτσογράφων που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών, την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συμμετέχει στη συγκέντρωση συμπαράστασης που πραγματοποιούν μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών της Αθήνας, για το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo και την αποτρόπαιη δολοφονία δημοσιογράφων και σκιτσογράφων που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών, την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στο Γαλλικό Ινστιτούτο.Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη γράφει σε βιβλίο συλλυπητηρίων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης που πραγματοποιούν μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών της Αθήνας, για το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo και την αποτρόπαιη δολοφονία δημοσιογράφων και σκιτσογράφων που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών, την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

9 Σχόλια
avatar
celsius 8.1.2015 | 18:13
Βιάστικα εχθές να μας κατηγορήσω για αδιαφορία,αλλά σήμερα αυτοί είναι εκεί και εγώ είμαι εδώ,δίπλα στο καλοριφέρ (ναι έχουμε πετρέλαιο).
avatar
Mono gia shmera mama sto yposxomai 8.1.2015 | 20:39
Να σου πω κάτι;

Δεν είναι διαγωνισμός νοιαξίματος και συμπαράστασης, ούτε έχει υποχρέωση κανείς να τρέχει μέσα στο κρύο... απλώς σε μια ταραγμένη εποχή.. καλό είναι πού και που να κάνουμε και κάτι παραπάνω, αν μας βγαίνει.
avatar
celsius 8.1.2015 | 23:24
Ναι,αυτό λέω,απλά με άλλα λόγια,το φέρνω σε προσωπικό επίπεδο, πριν κατηγορήσω τους άλλους καλό είναι να βλέπω τι πράττει η αφεντομουτσουνάρα μου.
Με αγάπη.
HAHA 8.1.2015 | 19:10
ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ? wtf!!!!!
avatar
Ανώνυμος/η 8.1.2015 | 21:15
καμμία σχέση αυτό που λες. Για την ανθρώπινη ζωή διαδηλώνουν και την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου. Καμία απολύτως εθνικιστική διάσταση.
avatar
mentoras 8.1.2015 | 19:27
@celsius

Κοίτα, είναι σχετικό, και εγώ ψιλοβιάστηκα να κατηγορήσω, αν και μπόρεσα τελικά και πήγα κατευθείαν από τη δουλειά. Πρέπει να ήταν γύρω στα 4000 άτομα κατά τις 17.30 που έφτασα, οπότε υπολογίζω ότι θα είχε τουλάχιστον 5000 στην αρχή. Πάλι καλά. Ένας κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει πάντως ότι σε μια χώρα που όλοι διαδηλώνουμε για τα πάντα σε καθημερινή βάση, θα περίμενε κανείς κάτι μεγαλύτερο ή, έστω, κεντρικότερο (π.χ. στο Σύνταγμα). Ελπίζω προσεχώς.
avatar
celsius 8.1.2015 | 22:04
Κοίτα δεν το γνώριζα αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα και λόγω δουλειάς.
Συνήθως εγώ τα λέω γιατί μου αρέσει να πειράζω (συνήθως καλοπροαίρετα).
Προς τιμήν σου πάντως που πήγες.
ανώριμος23 8.1.2015 | 20:56
Τι νόημα έχουν αυτές οι διαδηλώσεις; Μήπως θα τις δει ο φανατικός μουσουλμάνος και θα συγκινηθεί; Θα πει: "ναι μάλλον έχουν δίκαιο είμαι φάουλ, που θέλω να σκοτώσω όσους δεν πιστεύουν στον Αλάχ και αποκεφαλίζω αθώους ανθρώπους". Πιο πολύ το κάνανε για να αισθανθούν καλά με τον εαυτό τους και να ανασηκώσουν το πολιτικά ορθό ανάστημά τους, έναντι των απολίτιστων μουσουλμάνων.
Athena Politou 9.1.2015 | 01:04
Εν μέρει μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν νομίζω όμως ότι είναι κακό να φαίνεται μια συμπαράσταση εκ μέρους της Ελλάδας προς τα θύματα αυτής της επίθεσης και της κάθε τρομοκρατικής επίθεσης γενικά. Σίγουρα οι τζιχαντιστές δεν θα θορυβηθούν ιδιαίτερα από την μικρή αυτή πρωτοβουλία αλλά ας μην την απαξιώσουμε εντελώς. Από άποψη αλληλεγγύης και μόνο δίνει ένα θετικό μήνυμα.