Κρήτη: Τουρίστρια λιποθύμησε μέσα στο μουσείο και έσπασε αρχαίο έκθεμα

Κρήτη: Τουρίστρια λιποθύμησε μέσα στο μουσείο και έσπασε αρχαίο έκθεμα Facebook Twitter
16

Τουρίστρια έχασε τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε μινωικό πιθάρι που έφυγε από τη θέση του και έγινε θρύψαλα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 60χρονη τουρίστρια δεν τραυματίστηκε, παρά μόνο επιπόλαια.

Όμως, ο αρχαίος θησαυρός της Κρήτης έσπασε σε πολλά κομμάτια και πλέον έχει μεταφερθεί σε ειδικούς ώστε να επιχειρηθεί η επανασυγκόληση του.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Η τουριστρια, ανεξαρτητα απο το τι της συνεβει, δεν ευθυνεται για τη φυλαξη, η προστασια ειναι ευθυνη του μουσειου. Δυστυχως σε πολλους αρχαιολογικους χωρους η κατασταση ειναι τραγικη. Ειχα βρεθει στην Κνωσσο πριν μερικους μηνες. Φυλακες πουθενα. Δυο ατομα στα εισητηρια μονο. Βλεπω καποιον τουριστα να σηκωνει το προστατευτικο σχοινι( ναι ενα σχοινι εχουν) και να καθεται σε αρχαιοτητες για φωτογραφιες. Πηγα και τον εβγαλα εγω εξω. Δεν ειπε τιποτε αλλα με κοιτουσε με ενα υφος τυπου῾εγω ρε φιλε νομιζα οτι ολα εδω ειναι μπαχαλο τι θελεις και με χαλας τωρα῾. Ας αυξησουν το εισητηριο αλλα μην επιτρεπουν την εκθεση αραχαιοτητων αν δεν υπαρχουν σωστες δομες για την προστασια τους. Τα αρχαια δεν ειναι δικα μας να τα εκθετουμε σε κινδυνο, ειναι δανεικα απο τα παιδια μας και βαρια κληρονομια.
Ενταξει τραγικο, κυριως ο τιτλος με παραξενεψε γιατι υποτιθεται οτι πρωτα πρεπει να κοιταμε τον ανθρωπο και μετα το αντικειμενο. δεν λυποθυμησε κι επιτηδες, και φανταζομαι η καημενη, για να ταξιδεψει και ως την Κρητη και να παρει μερος στην ξεναγηση, ποσο ασχημα θα νιωθει οταν το πληροφορηθει!!Επισης, επειδη ειμαι απο τη Σαμο - οπου τα αρχαια βρισκονται σε καθε γωνια του νησιου- θα ηθελα να πω οτι τα αρχαια μας ειναι εκτεθειμενα σε κακο χαλι, καμμια προθηκη, ουτε καν ξεχορταριασμενοι αρχαιολογικοι χωροι, και νομιζω οτι δεν ξερω κανεναν ντοπιο που να μην εχει αρχαια πυθαρια σπιτι του, και να μην εχει χτισει τα εξωτερικα τειχια του σπιτιου του με αρχαιες πετρες ή κομματια κιονων. Ας ξεκινησουμε να φροντιζουμε και να διαφυλλασουμε οι ιδιοι λοιπον την κληρονομια μας, και αν συμβει κι ενα τετοιο σπανιο ας μην σοκαριζομαστε. Περισσοτερα εχουμε καταστερψει οι ιδιοι..
Και αυτό φυσικά αλλά και επειδή οι προθήκες είναι πανάκριβες. Ως εκ τούτου προορίζονται για εκθέματα που είναι ευαίσθητα (και χρειάζονται ελεγχόμενες συνθήκες) ή για πολύτιμα αντικείμενα.
Καλά να'ναι η γυναίκα, μονο μην πάει Ακρόπολη.Ένα πράγμα έχουμε που μας βγάζει λεφτά εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια, μην το χάσουμε κι αυτό, δε μας παίρνει.