Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αξιωματικών του ελικοπτέρου - Τι συνέβη με την ΝΟΤΑΜ από την Τουρκία

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αξιωματικών του ελικοπτέρου - Τι συνέβη με την ΝΟΤΑΜ από την Τουρκία Facebook Twitter
1

Οι υποπλοίαρχοι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντινος Πανανάς και οανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλλου είναι οι τρεις αξιωματικοί του ελικοπτέρου που επισήμως για το Υπουργείο Εθν. Άμυνας θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι και όχι νεκροί.

 

Δεν υπήρχε ένδειξη για πρόβλημα στο ελικόπτερο και οι καιρικές συνθήκες ήταν κανονικές και όπως ανακοινώθηκε οι έρευνες συνεχίζονται. «Θα σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια, γιατί είμαστε στην εξέλιξη της έρευνας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου, το οποίο έπεσε σε απόκρημνη περιοχή, ούτε μπορεί ανακοινωθεί τίποτα ακόμα για τα αίτια της πτώσης.


Από το Υπουργείο ανακοινώθηκε πως χάθηκε η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα.

 

Όπως ανακοινώθηκε στις 4 τα ξημερώματα υπήρξε ΝΟΤΑΜ από την Τουρκία που ζήτησε τον έλεγχο των επιχειρήσεων, κάτι το οποίο όπως ειπώθηκε από το αρχηγείο στρατού είναι κάτι που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα αναφέρουν πως η Τουρκία εξέδωσε τη NOTAM  με την οποία αμφισβητεί την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των ελληνικών αρχών για το ελικόπτερο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε στην Κίναρο.

Τι απάντησε ο Α/ΓΕΕΘΑ για την Τουρκική ΝΟΤΑΜ:

 

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ