Aκόμη δεν έχει βρεθεί ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου - Ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ

Aκόμη δεν έχει βρεθεί ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου - Ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ Facebook Twitter
0
Aκόμη δεν έχει βρεθεί ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου - Ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ Facebook Twitter

Έχουν περάσει πάνω από 12 ώρες από την στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες για την συντριβή του ελικοπτέρου στην Κίναρο, αλλά ακόμη δεν υπάρχει ίχνος του Κυβερνήτου του ελικοπτέρου, Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, ανακοίνωσε πριν λίγο το ΓΕΕΝ.

Οι δύο νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί είναι οι: συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και χειριστής του ραντάρ Ελευθέριος Ευαγγέλου. Oι σοροί τους εντοπίστηκαν πάνω στη νήσο Κίναρο σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Επισήμως, ο Αναστάσιος Τουλίτσης παραμένει αγνοούμενος. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη, σταμάτησαν όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής.

Aκόμη δεν έχει βρεθεί ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου - Ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ Facebook Twitter
ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης

Oι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων, θα διανυκτερεύσουν απόψε στην περιοχή των συντριμμιών. Στη φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας

Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που έχουν εντοπισθεί, θα μεταφερθούν αύριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, πρωινές ώρες, και μετά την απώλεια ελικοπτέρου του ΠΝ με τριμελές πλήρωμα στην περιοχή της ν. Κίναρος, αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, από πλωτά και ιπτάμενα μέσα του ΠΝ, της ΠΑ και του ΠΣ. Επίσης στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών μετέβη στη ν. Κίναρο προσωπικό της ΔΥΚ του ΠΝ, της 31 ΜΕΕΔ της ΠΑ και της ΕΜΑΚ του ΠΣ.


Από την μέχρι τούδε διεξαχθείσα έρευνα εντοπίστηκαν δύο σοροί μελών του πληρώματος, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου.


Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κυβερνήτου του ελικοπτέρου, Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ, συνεχίζονται ενώ, παράλληλα, είναι σε εξέλιξη διαδικασία περισυλλογής/μεταφοράς των δύο σορών. Το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής και ιδιαίτερα του σημείου πτώσης του ελικοπτέρου δυσχεραίνουν τις σε εξέλιξη διαδικασίες.


Επίσης, συγκροτήθηκε επιτροπή διερεύνησης με σκοπό την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του ατυχήματος, η οποία έχει ήδη αναλάβει έργο από πρωινές ώρες στην περιοχή.


Στον χώρο του συμβάντος, μεσημβρινές ώρες της 11ης Φεβρουαρίου 2016, μετέβη ο ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM