Άρχισαν να φτάνουν στην Αθήνα οι αγρότες

Άρχισαν να φτάνουν στην Αθήνα οι αγρότες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί τρία πλοία από την Κρήτη μεταφέροντας περίπου 2 χιλ. αγρότες αγρότες που θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

Ειδικότερα, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία "Κύδων" και "Κνωσός Παλλάς" μεταφέροντας σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών τους περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star calaxy" μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.

Οι αγρότες μετά την άφιξή τους στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν για λόγους ασφαλείας δυνάμεις του λιμενικού.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας προκειμένου να φτάσουν στην Αθήνα με ι.χ. και λεωφορεία αλλά και με 20 τρακτέρ, ενώ μπλόκα των ΜΑΤ θα στηθούν στις εισόδους της πόλης, ακόμη και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός προκειμένου αν χρειαστεί να σταματήσουν τα τρακτέρ. Η κυβέρνηση αναμένεται να εφαρμόσει το νόμο περί βαρέων οχημάτων προκειμένου να μην επιτρέψει στα αγροτικά μηχανήματα να περάσουν και να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουν τα Τέμπη οι αγρότες που πραγματοποιούν το μπλόκο εκεί αλλά δεν κατεβαίνουν στην Αθήνα, για να περάσουν οι συνάδελφοι τους της Νίκαιας.

Oι αγρότες που θα είναι από 68 μπλόκα αναμένεται να μείνουν στο Σύνταγμα τουλάχισοτν μέχρι αύριο Σάββατο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ