ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο για την καρατόμηση Σφακιανάκη

Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο για την καρατόμηση Σφακιανάκη Facebook Twitter
17

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η είδηση της αιφνίδιας απομάκρυνσης του Υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από επικεφαλής της Δ.Η.Ε.

Ο κος Σφακιανάκης, υπηρέτησε για 20 χρόνια το πόστο αυτό, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες με διεθνή αναγνώριση του έργου του. Εντύπωση προκαλεί και η είδηση πως δόθηκε κατεπείγον σήμα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου έγραψε από τις ΗΠΑ: 

Η απομάκρυνση του Σφακιανάκη είναι μήνυμα για έλεγχο και του Διαδικτύου

Αν αληθεύει η είδηση ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης, απομακρύνθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεωρώ ότι τα όρια που έχει μια κοινωνία απέναντι στο άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας, μόλις παραβιάστηκαν.

Και λέω «εάν αληθεύει η είδηση» διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Σφακιανάκη που έχει εργαστεί με μνημειώδη προσήλωση, συνέπεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα χρόνια, απομακρύνεται από ένα καίριο πόστο, σαν αυτό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Και γράφω αυτές τις γραμμές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα που δεν διανοείται να αντικαταστεί ότι καλύτερο διαθέτει από ένα τόσο νευραλγικό πόστο. Μια χώρα που δεν υποκύπτει ποτέ σε κομματικές πιέσεις, όταν διακυβεύεται η ασφάλεια της σε οποιονδήποτε τομέα. Μια χώρα που αξιοποιεί διαχρονικά το βαρύ πυροβολικό της και δεν το βάζει σε αποστρατεία για να ικανοποιήσει τις εκάστοτε κομματικές ορέξεις.

Αν ο κ. Σφακιανάκης πράγματι έχει απομακρυνθεί από την θέση του, θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι "σύντροφοι" του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο. Και ο λόγος αυτός -εάν υπάρχει- θα πρέπει να είναι απολύτως πειστικός διότι σε αντίθετη περίπτωση απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα που παρέλαβαν πριν από ένα χρόνο, στην απόλυτη παρακμή. Εκτός και αν οι κύριοι της κυβέρνησης, μετά το τηλεοπτικό τοπίο που σκοπεύουν να αλώσουν, επιθυμούν οργανωμένα και την άλωση του διαδικτύου.

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Μανώλης και οι συνεργάτες του έσωσαν πολλά παιδιά από αυτοκτονίες, σταμάτησαν εκβιασμούς και έβαλαν μία τάξη στο Διαδίκτυο.

 

Τεράστιες είναι όμως και οι αντιδράσεις στα social media τις τελευταίες ώρες. Η είδηση της απομάκρυνσης είναι top trendng θέμα και τα μηνύματα είναι χιλιάδες:





 

17

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Αυτός ο Σφακιανάκης δεν είχε κινήσει την υπόθεση η οποία είχε ξεκινήσει κατόπιν καταγγελιών της Χρυσής Αυγής, και παππάδων στα οποία η Δικαιοσύνη όπως αποδεικνύεται επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία, σχετικά με την σελίδα του Παστίτσιου?
ναι αυτός είναι και αφού στα 20 χρόνια θητείας είχε μία αστοχία άρα καλά κάνουμε και τον ακυρώνουμε,τον υποβιβάζουμε και τον καλούμε δημοσισχετίστα, γιατί εμείς μόνο με χίλια λάθη στον χρόνο δίνουμε προαγωγές. Αλλά στάσου, ο θεος και ηγέτης μας τσίπρας ακύρωσε την απόφαση, οπότε καλός θα είναι τελικά ε;
Ο άνθρωπος που κόμπαζε στο Διεθνές Συνέδριου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής πως μόνος του κυνήγησε και συνέλαβε τον Παστίτσιο δεν θα συνεχίσει το λαϊκίστικο εθνοσωτήριον έργο του; Θα σπάσει η κοινωνικά φιλελεύθερη καρδιά μου που χάσαμε τέτοιον προστάτη των ελευθεριών μας.Και για να μην ξεχνάμε: http://www.lifo.gr/now/digital-life/66086
Ρε παιδιά δεν μπορούμε να οργανώσουμε μια διαμαρτυρία γι αυτο το θέμα? Ανακοινώνουν ότι κλείνουν τα κανάλια, δεν ανοίγει ρουθούνι απλά λέμε μεταξύ μας στο ιντερνετ φανφάρες. Βλέπουν ησυχία το πάνε πιο πέρα, ανακοινώνουν ότι θα ελέγξουν το ίντερνετ και το ράδιο δεν κάνουμε τίποτα και πάνε ένα βήμα παραπέρα. Ημαρτον πια.Πρέπει κάπως να σταματήσει αυτό. Ποιοι ήταν οι μένουμε Ευρώπη, δεν μπορούν να κάνουν το θέλουμε Σφακιανάκη? Λίγο ελαφρολαικό ακούστηκε..
Είναι απαράδεκτοι και γίνονται ολοένα και περισσότερο επικίνδυνοι για την χώρα.Και να ήθελες να τους δώσεις κάποιο ελαφρυντικό,μετά από αυτήν την κίνηση,το ξεχνάς παντελώς.Ο πλέον άξιος και ικανός αξιωματικός,αλλά και καταπληκτικός ως άνθρωπος,απομακρύνεται από ποιόν;;;από αυτόν που μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ,την ελπίδα σε απελπισία,την εμπιστοσύνη σε εξαπάτηση,από έναν κοινό ψεύτη,που μόνο καταστροφή μεγαλύτερη μπορεί να φέρει στη χώρα.Είναι ποτέ δυνατόν να κατανοήσει κάποιος,ότι μετά από αυτήν την επιεικώς απαράδεκτη και ανόητη κίνηση,μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κυβερνήσει σωστά και αξιοκρατικά;Μα τον Σφακιανάκη,βρε ηλίθιοι;;;Τόσο λίγο σας κόβει τελικά;;;
Όταν ήρθαν πέρυσι στην εξουσία,ήμουν ο μόνος στον κύκλο των φίλων μου που ανησυχούσε.όσο περνούσε ο καιρός,πέραν του οικονομικού,στους υπόλοιπους τομείς δεν υπήρχε κάτι δραματικό.αλλαγές διοικητών στα νοσοκομεία,στα δικαστήρια,κατακριτεες ενέργειες αλλά τις έχουν κάνει κ άλλα κόμματα στο παρελθόν.τώρα πλέον όμως έχω αρχίσει να φοβάμαι.να φοβάμαι ότι οι φόβοι μου θα επαληθευθουν,ότι οδεύουμε σε καιρούς που ούτε καν φανταζόμασταν.και αυτό ξεπερνά πλήρως τα κομματικά όρια,ακόμα και τα ιδεολογικά.μακάρι απλά να έχω υπερεκτιμήσει την κατάσταση,και αυτή η κυβέρνηση να μείνει στην ιστορία ως απλά η χειρότερη της μεταπολίτευσης.ειδάλλως...
δεν ξερω εαν στέκει η εκτίμηση του Ιγναντίου πως κάτι ετοιμάζουν και με το Ιντερνετ - κατι οχι καλό - αλλα αν συνεχίσουν έτσι, θα ψαχνουμε να βρούμε τρόπο να φύγουμε και οσοι απομείναμε εδω... αν δεν προλάβουν να μας κλεισουν τα σύνορα!