Απεργία την Πρωτομαγιά

Νύχτα Μπετόβεν στην Ιαπωνία: 10.000 άνθρωποι ερμηνεύουν την Ωδή στη Χαρά

0

Στην Ιαπωνία, κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα αναβιώνει ένα παράξενο, απολύτως δυτικό έθιμο: μία χορωδία, που απαρτίζεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας τραγουδά την 9η του Μπετόβεν, γνωστότερη ως "Ωδή στη Χαρά". Το αποτέλεσμα 10.000 ανθρώπων να ερμηνεύουν αυτή την εύκολη και ταυτόχρονα περίπλοκη σύνθεση είναι εντυπωσιακό. 

«Ξέρω ότι πρόκειται για ένα έθιμο που είχε ξεκινήσει μεταξύ των αιχμαλώτων πολέμου, κατά την διάρκεια του Α' Παγκόσμιου στην Τοκουσίμα», λέει ο διευθυντής της χορωδίας, Yutaka Sado. Ο ίδιος παραδέχεται πως είναι το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο συναρπαστικό πράγμα το να κάνει πρόβες με 10.000 ανθρώπους –σε μικρότερα γκρουπ κάθε φορά, εννοείται- και κάθε Χριστούγεννα να υπογράφει αυτό το μεγαλειώδες αποτέλεσμα.

Όσο για τους κάθε λογής χορωδούς; Όπως λένε, με το να ερμηνεύουν την «9η» του Μπετόβεν κάθε Χριστούγεννα είναι ένας τρόπος να παίρνουν και να δίνουν δύναμη, να αντεπεξέρχονται στα δύσκολα, αλλά και στις ωραίες στιγμές της ζωής.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ