Οι δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων και η μεγάλη έκπληξη στη φετινή λίστα

Οι δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων και η μεγάλη έκπληξη στη φετινή λίστα Facebook Twitter
0

Το American Kennel Club ανακοίνωσε τις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων για το 2016, με το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ να καταλαμβάνει την πρώτη θέση για 26η συνεχόμενη χρονιά.

Η Gina DiNardo, αντιπρόεδρος του AKC, λέει πως η συγκεκριμένη ράτσα αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο της λίστας λόγω της κοινωνικής φύσης αυτών των σκύλων αλλά και της ευκολίας στην εκπαίδευσή τους. «Είναι κατάλληλος για πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους αλλά και περιβάλλοντα», εξηγεί. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως στη φετινή δεκάδα κυριαρχούν ράτσες μεγαλόσωμων σκύλων, περισσότερο από ό,τι πέρυσι, με μικρότερες ράτσες όπως τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ, Μαλτέζ και Σιχ Τσου να έχουν γίνει λιγότερο δημοφιλείς. «Έχει αρχίσει να γίνεται τάση, ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο πλέον για τα μεγαλόσωμα σκυλιά. Θεωρώ πως κάποιοι τα θέλουν για προστασία, άλλοι θέλουν να έχουν έναν μεγάλο σκύλο σπίτι τους όταν είναι μόνοι», αναφέρει η DiNardo. Επίσης, πιστεύει πως η οικονομική κατάσταση ευνοεί όλο και περισσότερους στο να φροντίζουν έναν μεγαλόσωμο σκύλο. 

Η μεγαλύτερη, όμως, έκπληξη στη φετινό Top 10 ήταν η αυξημένη δημοτικότητα και ζήτηση για τα Ροτβάιλερ. «Είναι από τη φύση τους προστατευτικά και αυτό μερικές φορές τρομάζει, αλλά έχουν εκτραφεί για να προστατεύουν τις οικογένειες τους. Ένα κοινωνικοποιημένο, καλά εκπαιδευμένο Ροτβάιλερ γίνεται εξαιρετικό κατοικίδιο», υποστηρίζει η DiNardo. 

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ράτσες για το 2016:

1. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (ξανά #1 το 2015)

2. Γερμανικός Ποιμενικός (ξανά #2 το 2015)

3. Γκόλντεν Ριτρίβερ (ξανά #3 το 2015)

4. Μπουλντόγκ (ξανά #4 το 2015)

5. Μπιγκλ (ξανά #5 το 2015)

6. Γαλλικό Μπουλντόγκ (ξανά στο #6 το 2015)

7. Κανίς (στο #8 το 2015)

8. Ροτβάιλερ (στο #9 το 2015)

9. Γιορκσάιρ Τεριέ (στο #7 το 2016)

10. Μπόξερ (ξανά στο #10 το 2015)

* Με πληροφορίες από Mashable

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM