Ήπια Καισαρική - Γιατρός δημοσίευσε σε βίντεο την αντισυμβατική νέα μέθοδο σε τοκετό

Ήπια Καισαρική - Γιατρός δημοσίευσε σε βίντεο την αντισυμβατική νέα μέθοδο σε τοκετό Facebook Twitter
0

Visitas que alegran.. #bebecenfer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jham frank lugo (@fertilugo) στις

Μια συγκλονιστική στιγμή κατέγραψε πριν λίγες ημέρες σε βίντεο ένας γιατρός στη Βενεζουέλα, το οποίο δημοσίευσε στη συνέχεια στον λογαριασμό του στο Instagram και μέχρι στιγμής το έχουν δει περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι. Το βίντεο δείχνει την στιγμή που το κεφάλι ενός βρέφους βγαίνει από την κοιλιά της μητέρα του, κατά τη διάρκεια μιας γέννας με καισαρική, λίγο διαφορετική ωστόσο από τη συνηθισμένη. 

Ο γιατρός, που εργάζεται στο Centro de Fertilidad Clinica Lugo και βοήθησε την γυναίκα να γεννήσει, αποφάσισε να κοινοποιήσει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο για να ενημερώσει σχετικά με την τεχνική, ευρύτερα γνωστή ως «ήπια» ή «φυσιολογική» καισαρική. Η «gentle C-section», όπως αποκαλείται στο εξωτερικό, περιγράφεται συγκριτικά με την κοινή καισαρική ως μια πιο φυσική προσέγγιση με επίκεντρο περισσότερο την μητέρα.  Κι αυτό γιατί επιτρέπει στις γυναίκες να βιώσουν συνθήκες σαν αυτές της γέννας, όπως για παράδειγμα το να κρατήσουν αμέσως μετά το βρέφος ή να το θηλάσουν.


Κατά τη διάρκεια της κοινής καισαρικής, ο γιατρός παίρνει το βρέφος αφού κάνει την μικρή τομή. Τα παιδιά που γεννιούνται κατ' αυτόν τον τρόπο είναι πιο επιρρεπή σε αναπνευστικά προβλήματα, καθώς έρχονται στον κόσμο τόσο γρήγορα που παλεύουν να προσαρμοστούν στον αναπνεύσουν τον εξωτερικό αέρα. Με την «ήπια καισαρική» ωστόσο, το μωρό γεννιέται κανονικά και μόνο του, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση των γιατρών, που απλώς καθοδηγούν τη διαδικασία. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτού του είδους οι καισαρικές, που είναι πιο αργές και χρειάζονται μέχρι και 4 λεπτά ώσπου να γεννηθεί το βρέφος, είναι λιγότερο επικίνδυνες ενώ η μητέρα εμπλέκεται στη διαδικασία σε μεγαλύτερο βαθμό. 

Así nacemos #nacimiento #perfeccion #milagro #naturaleza #hijo #bebe #madre #mujer #medico #ginecologo #obstetra #infertilidad #centrodefertilidad #clinicalugo #maracay #nacimientorespetado #gentlecesarean

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jham frank lugo (@fertilugo) στις


Τα τελευταία χρόνια, οι τοκετοί με καισαρική έχουν γίνει αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης κι έχουν αποκτήσει θερμούς υποστηρικτές αλλά και πολλούς επικριτές, που στηρίζουν τον φυσιολογικό τοκετό. Η μέθοδος της «ήπιας καισαρικής», είναι σύμφωνα με ειδικούς, αυτή που καταφέρνει να γεφυρώσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το χάσμα, αφού το βρέφος γεννιέται μεν μέσω μιας τομής που κάνει ο γιατρός αλλά από εκεί κι έπειτα βγαίνει μόνο από την κοιλιά της μητέρας. 


Με πληροφορίες από Independent και Medical Daily

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM