Οι γυναίκες δεν θέλουν πια μεγάλο στήθος- Σταρ όπως η Gigi Hadid έχουν κάνει τα μικρότερα μεγέθη πιο δημοφιλή

Οι γυναίκες δεν θέλουν πια μεγάλο στήθος- Σταρ όπως η Gigi Hadid έχουν κάνει τα μικρότερα μεγέθη πιο δημοφιλή Facebook Twitter
0

Μακρινή ανάμνηση τείνουν να γίνουν τα τεράστια ενθέματα για το στήθος χάρη στην επιρροή διάσημων γυναικών, όπως η Gigi Hadid, η Kendall Jenner και η Taylor Swift που προβάλλουν την εικόνα ενός μικρότερου πλέον γυναικείου στήθους. 

Σύμφωνα με νέα έκθεση, οι γυναίκες που στο παρελθόν επισκέπτονταν τον πλαστικό χειρουργό ζητώντας μεγαλύτερο στήθος, πλέον θέλουν πολύ μικρότερα μεγέθη, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν κι επισήμως την αισθητή αλλαγή στις επιθυμίες των πελατών τους. Έτσι, αντί για το χυμώδες μπούστο σταρ όπως η Πάμελα Άντερσον, οι γυναίκες προτιμούν πια μικρότερα και πιο στητά στήθη, όπως εκείνα της Gigi Hadid.

«Το στήθος της είναι τόσο χαριτωμένο, δεν είναι πολύ μεγάλο ούτε ξεχειλίζει, αλλά έχει κάτι», λέει η Arvis για το διάσημο μοντέλο, που πριν την επέμβαση έστειλε στο γιατρό της δεκάδες φωτογραφίες της Gigi Hadid για να εξηγήσει τι ακριβώς θέλει. «Δεν θέλω το στήθος μου να τραβά όλη την προσοχή, οπότε νομίζω πως το B cup είναι αρκετό», εξηγεί η 26χρονη.

Wishing all my friends at @si_swimsuit an amazing release month! ♡ much love @mj_day @darciebaum @ja_neyney @juliedeichman @robbriley

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid) στις


Μια άλλη γυναίκα επέλεξε να μεγαλώσει το στήθος από το φυσικό μέγεθος A cup που είχε σε Β. Η 30χρονη μητέρα εξηγεί για την απόφασή της πως είναι «χαμηλών τόνων» και απλώς το ήθελε να «ενισχύσει» το στήθος της χωρίς μια δραματική μεταμόρφωση. «Είναι σαν να φτιάχνεις τα μαλλιά σου ή τα νύχια σου. Είναι κάτι ανεπαίσθητο που απλώς με κάνει να νιώθω περισσότερο γυναίκα», λέει η ίδια.

T Swift's new image & song. Your thoughts? #TaylorSwift #TSwift #LookWhatYouMadeMeDo #PolarizingQuestion #WhatDoYouThink #TuesdayThoughts #TalkAmongstYourselves

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dawn Perry (@avonrepdawn) στις

Η νέα τάση άρχισε να παρατηρείται πιο έντονα πέρυσι, όταν ήρθε στη δημοσιότητα και μια έρευνα του The Plastic Surgery Group, ενός γραφείου με έδρα το Λονδίνο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες ζητούσαν πλέον μικρότερες θηλές, ένα συνεπακόλουθο της νέας προτίμησης για μικρότερο μέγεθος στήθους.

«Κατά τη διάρκεια μιας πλαστικής επέμβασης στο στήθος για ανόρθωση ή μείωση, η θηλή επανατοποθετείται. Αυτό προϋποθέτει μια τομή γύρω από τη θηλή οπότε δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να αλλάξει το μέγεθός της αν θέλει. Πάντα λέμε στους ασθενείς μας να επιλέξουν το μέγεθος της θηλής κατά τη διάρκεια της εγχείρισης αντί να χρησιμοποιούν το πρότυπο. έχουμε διαπιστώσει αύξηση κατά 30% στις γυναίκες που ζητούν μικρότερες θηλές. Αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τάση για μικρότερα επιθέματα στήθους», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Dan Marsh. 

#jadapinkettsmith

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmiith) στις


Αυτή τη στιγμή, στο εξωτερικό, το μέγεθος που επιλέγουν κατά μέσο όρο οι γυναίκες που προβαίνουν σε αισθητικές επεμβάσεις στο στήθος είναι μεταξύ D και C cup, αφήνοντας πίσω με διαφορά τα δημοφιλή μεγέθη D και E που είχαν τεράστια ζήτηση πριν μερικά χρόνια. 

Είτε έχουν ως αντικείμενο την αύξηση είτε τη μείωση, οι διορθωτικές επεμβάσεις στο στήθος εξακολουθούν να είναι οι δημοφιλέστερες στην πλαστική χειρουργική. Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 4% μεταξύ 2015- 2016, σύμφωνα με την American Society Of Plastic Surgeons. Στο συγκεκριμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 290.000 πλαστικές επεμβάσεις στο στήθος. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως μεγάλη αύξηση έχει σημειωθεί και στις επεμβάσεις για αφαίρεση των επιθεμάτων από το στήθος, που σημείωσε άνοδο κατά 15% στο ίδιο διάστημα, με συνολικά 28.000 τέτοιες επεμβάσεις να έχουν προγραμματιστεί. 

«Όταν η Πάμελα Άντερσον πρωταγωνιστούσε περισσότερο στα ταμπλόιντ, ο κόσμος ήθελε πιο πληθωρικό στήθος. Τώρα όμως οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να έχουν αρμονικές αναλογίες και να μην προεξέχει το στήθος τους. Άλλωστε όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερο αλλάζει το κέντρο βάρους του σώματος και τόσο μεγαλύτερη πίεση ασκείται στην σπονδυλική στήλη», εξηγεί ο ορθοπεδικός χειρουργός Theodore Shybut. 

??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kendall (@kendalljenner) στις

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM