Γιατί όσοι είναι υλιστές έχουν περισσότερους φίλους στο Facebook

Γιατί όσοι είναι υλιστές έχουν περισσότερους φίλους στο Facebook Facebook Twitter
0

Για όσους είναι υλιστές το Facebook λειτουργεί περισσότερο ως ένα εργαλείο που τους βοηθά να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά αυτό συχνά σημαίνει πως συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους και αντιμετωπίζουν τους φίλους τους σαν «ψηφιακά αντικείμενα». 

Αυτό ισχυρίζεται νέα έρευνα, που εξέτασε εκατοντάδες χρήστες του Facebook με βάση την δραστηριότητά τους στα social media, την τάση τους προς τον ματεριαλισμό και το πόσο αντιλαμβάνονται ως «αντικείμενα» και «εργαλεία» τους φίλους στους στην πλατφόρμα. 

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι υλιστές χρησιμοποιούν το Facebook πολύ πιο συχνά από τους υπολοίπους και με μεγαλύτερη ένταση, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν τους προσωπικούς στόχους τους και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Επίσης, διαπιστώθηκε πως έχουν κατά κανόνα περισσότερους φίλους στο Facebook συγκριτικά με χρήστες στους οποίους οι έννοιες «περιουσία» και «ιδιοκτησία» σημαίνουν πολύ λιγότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι υλιστές βλέπουν τους φίλους τους στο Facebook σαν «ψηφιακά αντικείμενα» και έχουν πιο έντονη την ανάγκη να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους χρήστες γενικά στα social media. 

«Οι υλιστές χρησιμοποιούν συχνότερα το Facebook επειδή τείνουν να αντικειμενοποιούν τους φίλους τους εκεί- χρειάζονται πολλούς φίλους στο Facebook για να αυξήσουν την "περιουσία" τους. Το Facebook συνιστά την πλέον ιδανική πλατφόρμα για κοινωνικές συγκρίσεις, παρέχοντας προφίλ και πληροφορίες για εκατομμύρια ανθρώπους. Και είναι δωρεάν- οι υλιστές λατρεύουν τα εργαλεία που δεν κοστίζουν τίποτα!», σχολίασε ο Phillip Ozimek, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας. 

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με δηλώσεις όπως «η ζωή μου θα ήταν καλύτερη αν είχα συγκεκριμένα πράγματα που δεν έχω» και «το να έχω πολλούς φίλους στο Facebook συμβάλλει σε μεγαλύτερη επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή». Το βασικό συμπέρασμα ήταν υπάρχει ένας ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στα επίπεδα υλισμού και την έντονη δραστηριότητα στο Facebook. 

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ